The Knicks stærkeste kort sidste år var ikke dens skuespil, om end det var fremragende. Det var heller ikke Steven Soderberghs elegante og legende billedside, der badede 19-tallets New York i et smukt og gulligt gaslys. Det var ikke engang Cliff Martinez' elektroniske kompositioner, som ellers tørnede provokerende godt sammen med det historiske drama, der skabte magien. Det var historien og det stramme fokus rettet stift mod karaktererne, der gjorde serien så fantastisk.

Jack Amiel og Michael Begler leverede ganske enkelt en fabelagtig første sæson på ti afmålte afsnit. Det var i øvrigt ved et rent tilfælde af Begler, der gennemgik i sygdomsforløb, vendte blikket mod alternativ medicin og blev fascineret af lægevidenskabens udvikling. Det fik de to årelange samarbejdspartnere til at dykke ned i et væld af gamle forskningsjournaler og historiske artikler, og det var ud af dette arbejde, at The Knick, der er en fortælling om personalet på The Knickerbocker-hospitalet, tonede frem.

Læs også: Fem fede hævnfilm du skal se på streamingtjenesterne

Året væk fra fladskærmen har heldigvis ikke sløvet det kirurgiske drama. Blodet flyder på hospitalets operationsstue, hvor en blanding af sofistikeret lægevidenskab og gætteri tilsyneladende stadig er vejen frem. Stedets chefkirurg er dog ingen steder at finde. John Thackery, der spilles af en uhyre oplagt Clive Owen, har ladet sig bænke i håbet om at komme af med sin kokainafhængighed. Der sker ved regelmæssigt at blive indsprøjtet med heroin, noget der kun trækker ham endnu længere ned i elendigheden.

Imens forsøger Dr. Algenon Edwards (André Holland) at indgyde sig hos hospitalets bestyrelse, der fornemmer at Thacks deroute kan være langvarig, måske endda permanent. Men han stadig har farven imod sig, og så har han svært ved at ryste forelskelsen til den hvide rigmandsdatter Cornelia (Juliet Rylance) af sig. Værst af alt er dog hans nyfundne problem med synet, noget der stammer fra de utallige raseridrevne gadeslagsmål, og som nu forhindrer ham i at tage teten på en række af hospitalets mest krævende operationer.

Læs resten af anmeldelsen her