Danmarks Idræts Forbund (DIF) vedtog lørdag, at der fremover oprettes et kontroltilsyn med matchfixing, så det i fremtiden straffes hårdt, hvis man forsøger at påvirke en sportsbegivenhed til egen økonomisk fordel. Altså også, hvis man spiller på eget hold som vinder.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Selvfølgelig skal der være en sådan regel. Selvfølgelig skal det straffes benhårdt, hvis man har uigennemskuelige pengeinteresser i en kamp, hvor man selv deltager. Og man må undre sig over, at der ikke tidligere har været en sådan regel. Den gældende holdning har snarere været, at noget sådant ikke kunne ske i Danmark, fordi der ikke var tradition for det, eller fordi vi som nation angiveligt skulle have en moral, der lå langt over alle andres.

Et forsigtigt gæt er, at vores moral ikke er en pind bedre end i alle mulige andre lande, vi ellers ynder at sammenligne os med.Det er også et forsigtigt gæt, at der har været sat et hav af penge på begivenheder af spillere eller på anden måde involverede.

Heldigvis er samme overbevisning nået til DBU, omend man stadig har en forventning om, at en større sag ikke kan forekomme i Danmark. Men trods den lidt hellige mavefornemmelse er det prisværdigt, at man forsøger at presse lovgiverne til at gribe ind, omend det nok ikke er realistisk, at der sker begrænsninger af spil på igangværende kampe, som DBU lægger op til.

Pointen er, at man lige så godt kan acceptere, at matchfixing findes. Vi formoder, det er på et mindre plan, men der har været så rigeligt med sager i andre lande omkring os, at det vil være naivt at tro, at det slet ikke eksisterer. Og så handler det om at finde de bedste løsninger på at fjerne problemet. Nu er der da sket noget.

jst