Danmark kommer ikke med til VM men måske til EM. U21-landsholdet spiller lørdag og næste onsdag to playoff-kampe mod Rusland om deltagelse i sommerens slutrunde.

Det kan blive en slags trøstepræmie for det fodboldhungrende danske folk, men også for Thomas Kahlenberg, der missede VM-kvalifikationen med A-landsholdet, men nu får en chance til for at komme til en slutrunde.

- Det var helt vildt bittert og en stor skuffelse, at vi ikke kvalificerede os. Nu har jeg en anden chance, og det kunne være rigtig stort at komme med til en slutrunde, siger Thomas Kahlenberg.

Han mødtes i går med resten af U21-truppen i Helsingør, hvor de skal forberede sig på kampene mod russerne. To kampe som Kahlenberg ser frem til med spænding.

- Det er nu, den endelige prøve skal stå. Vi har spillet godt gennem hele kvalifikationen. Nu må vi se, hvor langt det rækker.

Hvis vi spiller, som vi kan, er vi bedre end dem, men det bliver svært, og det bliver to lige kampe, siger Kahlenberg.

Greb chancen
Han skiftede i sommer til franske Auxerre, hvor han straks greb chancen og stort set er blevet fast mand i startopstillingen. Derfor er han en af de profiler, der skal føre U21-landsholdet frem til EM, men selv føler han ikke, der hviler et større pres nu, hvor han spiller i udlandet.

- Jeg har ikke større ansvar nu. Jeg er den samme fodboldspiller, som jeg hele tiden har været. Selv om jeg synes, jeg har forbedret nogle ting i Frankrig.

Det er ikke kun sportsligt, at Kahlenberg straks er faldet til i den franske provinsby Auxerre.

- Det går rigtig godt i Frankrig både sportsligt og personligt. Det er spændende. Men det er klart, at det er meget anderledes, siger Thomas Kahlenberg.

Mellemvare
Før spillede han for Brøndby. Nu hedder holdet Auxerre, der hører til mellemvaren i den franske liga. De to hold er cirka lige gode, mener Kahlenberg.

- Den franske liga er meget stærkere end den danske. Brøndby er det bedste hold i Danmark sammen med FCK, og Auxerre er under toppen i Frankrig. Så Auxerre og Brøndby er rimeligt lige, men de har deres forskellige forcer.akb@bt.dk