Der var ikke gået penge ind, da spillerne i Lyngby onsdag morgen tjekkede deres konti. Dermed er de i deres gode ret til at sende et påkrav til klubben og bede om at få udbetalt deres løn, men på et møde onsdag eftermiddag besluttede de indtil videre at afvente situationen.

Det fortæller kilder i klubben til BT, efter at spillertruppen onsdag mødtes med repræsentanter for Spillerforeningen, der blandt andet havde orienteret spillerne om deres rettigheder i forbindelse med den manglende lønudbetaling.

Dermed ser det ud til, at folkene bag redningsaktionen i Lyngby får fornyet luft, og uanset hvad kommer de til at kunne arbejde henover weekenden, eftersom klubben har tre arbejdsdage at gøre godt med, fra det øjeblik det har modtaget et påkrav. Det vil sige, at en konkursbegæring tidligst kommer i spil mandag eller tirsdag i næste uge – også selvom kreditorer som SKAT, leverandører eller ansatte i klubben kommer med deres påkrav.

Ifølge BTs oplysninger er spillertruppen fortrøstningsfuld i forhold til de redningsaktioner, der lige nu arbejdes på, selvom tilliden til Torben Jensen og Hellerup Finans kan ligge på et meget lille sted. Onsdag aften var advokat Lars Skanvig og Hellerup Finans’ Torben Jensen samlet for at forhandle om en løsning, og de havde angiveligt flere end en løsning på tegnebrættet.

BT kunne i sidste uge afsløre, at den tidligere redningsmand i Brøndby, Aldo Petersen, arbejdede på en løsning, men han havde onsdag ingen kommentarer til sit arbejde med at redde klubben, og ifølge kilder i klubben er det lige nu et helt andet projekt, der virker mest sandsynligt.

BT har i løbet af den seneste uge haft kendskab til to forskellige redningsprojekter med udgangspunkt i England, lige som TV2 onsdag erfarede, at belgiske Club Brügge nu var involveret i en aktion, der kunne sikre Lyngbys fortsatte eksistens. Alle slider dog med de samme problemer, der ikke mindst omfatter et uhyre rodet ejerforhold og uvished om byggetilladelserne til opførelsen af boliger omkring Lyngby Stadion, der skulle sikre klubben en fast indtægt i fremtiden.

BT har onsdag været i kontakt med flere spillere i Lyngby, men det er blevet besluttet, at kun anfører Mathias Tauber udtaler sig.

»Vi blev orienteret om, at der ikke ville blive udbetalt løn i dag i en mail i går aftes (tirsdag aften, red.), da vores nuværende ejer ikke har penge til det. Der stod i mailen, at der var igangværende forhandlinger med mulige nye ejere af klubben, og at hele situationen beklages,« siger Mathias Tauber.

»Der er to udfald: Enten bliver vi reddet af en ny ejer, eller også får det det tragiske udfald, hvor Lyngby går konkurs, og vi skal ud og finde nye klubber. Vi håber selvfølgelig, at vi hurtigt finder en ny ejer,« siger Lyngby-anføreren.

»Men selvfølgelig er det da en skidt situation, at klubben er ved at gå konkurs. Det berører os meget; vi er frustrerede. Vi har spillere og personale, hvis levebrød er klubben, det er et spørgsmål om arbejdspladser det her. Det er en svær tid, men vi håber på, at der kommer nye ejere,« siger Mathias Tauber.

Torsdag har spillerne efter planen fri, men skal derefter forsøge at koncentrere sig om den kommende Superliga-kamp mod Brøndby den 11. februar. Det er træner Thomas Nørgaards vigtigste opgave, efter han i de seneste uger har været mellemled mellem ledelsen og spillerne:

»Der er grænser for, hvor længe man kan bede folk om at holde snuderne i sporet og arbejde hårdt. Lidt af luften i ballonen er sluppet ud, og nu har vi brug for at vide, hvad fremtiden bringer,« sagde Thomas Nørgaard onsdag til TV3 Sport.

»Jeg synes, det er vigtigt at understrege, at ejerkredsen indtil nu har levet op til de forpligtelser, den har haft. Det er første gang, problemerne er kommet så tæt på, at de har ramt os selv som trænere og spillere.«

Hellerup Finans’ topchef, Torben Jensen, fortalte i et interview med BT i sidste uge, at Lyngby skal bruge en øjeblikkelig indsprøjtning på mindst syv millioner kroner for at kunne reddes.