Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er ikke småpenge, som 3F kræver fra Peter Kjeldgaard, der er forpagter af Gjøl Kro lidt uden for Aalborg.

Næsten 300.000 kroner mener fagforbundet nemlig, at Peter Kjeldgaard skylder en kokkeelev. Det skriver Nordjyske.

Siden november har den 17-årige kokkeelev ikke fået sin løn udbetalt, og det fik ham til at rette henvendelse til fagforbundet.

»Først henvender hans mor sig, fordi hun synes, han arbejder for meget. Så kommer det frem, at han ikke har fået løn siden november,« fortæller faglig sekretær ved 3F, Hans Gramkow til B.T.

Henvendelsen kom i april, og efter at have gennemgået elevens sag er fagforbundet kommet frem til, at det ikke bare er lønnen, som de kræver godtgjort af Peter Kjeldgaard. Kravet på i alt 294.000 kroner omfatter desuden overarbejde, manglende fridage og flere andre ting.

»Jeg var helt paf, da jeg hørte om det her. Der kører rigtig mange sager på elevområdet, men det her er fuldstændig vanvid,« siger Hans Gramkow og fortsætter.

»Eleven fortæller, at han ikke havde nogen vagtplan. Han blev ringet op dagen før og fik at vide, han skulle møde på arbejde. Og når han var på arbejde blev han sat til at passe forpagterens børn, mens han skulle lave mad i køkkenet.«

Men den udlægning er Peter Kjeldgaard bestemt ikke enig i.

»Det er simpelthen ikke rigtigt, hvad drengen siger. Jeg har ikke sat ham til at passe børn, og der har også været en vagtplan. Han har bare ikke taget den med hjem,« fortæller Peter Kjeldgaard til B.T.

Hvad angår den manglende løn, erkender Peter Kjeldgaard, at han har holdt den tilbage. Noget han har gjort, fordi han mener, at eleven har stjålet fra kassen. Det afviser eleven imidlertid at have gjort.

»Vi har meldt det til politiet,« siger Peter Kjeldgaard, der dog erkender, at det var en fejl, at tilbageholde lønnen.

»Det skulle jeg ikke have gjort, men jeg var ikke klogere på det tidspunkt,« siger han.

Til trods for at have tilbageholdt lønnen, så har Peter Kjeldgaard ikke tænkt sig at imødekomme kravet på små 300.000 kroner fra 3F.

»Det betaler jeg ikke. Når sagen kommer for retten, så har jeg 15 vidner, der kan bakke mig op,« siger han.

Og sagen kan meget vel ende i retten. I første omgang skal sagen dog viderebehandles i 3F, før den i sidste ende kan blive rejst ved Tvistighedsnævnet.

»Jeg kan ikke se, at sagen bliver afgjort her og nu, for Peter benægter alt,« slutter Hans Gramkow.

Det er ikke første gang, at Gjøl Kro og Peter Kjeldgaard har været i modvind. I starten af året var han udsat for en regulær shitstorm efter han satte en burger med halvandet kilo kød på menuen. Det kan du læse mere om her.

Andre læser også