Dronning Margrethe er blevet et decideret viralt internet-hit, efter hendes bemærkelsesværdige opsang til de flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark.

I et interview med Berlingske søndag forud for sin 75 års fødselsdag er Hendes Majestæt usædvanligt direkte i sit ønske om, at man naturligvis må indrette sig efter danske normer og værdier, hvis man flytter hertil.

Og den formaning har givet BTs Facebook-opslag om artiklen en horde af likes, kommentarer og delinger, siden den lørdag aften blev lagt på.

Over 17.000 likes, mere end 1.300 delinger og et hav af kommentarer var status søndag formiddag ved 10-tiden, og det er langt, langt over normalen for et opslag.

I interviewet med Berlingske siger dronningen helt præcist:

»Det er klart, at når et samfund modtager mange mennesker udefra, må man også stille det krav, at de forstår, hvor de er kommet hen. Vi vil gerne give plads, men de er kommet til vores samfund, og de kan derfor ikke forvente, at deres gamle samfundsmodel bare kan videreføres her i landet. De skal kunne gå i moske, når de gerne vil – det skulle bare mangle! – men når de begynder at gøre ting, som ikke stemmer overens med det store mønster i det danske samfund, må de indse, at den går ikke,« siger Dronningen.

LÆS MERE i PLUS:

I kommentarerne på BTs Facebook-opslag hyldes dronningen for åbenmundethed, og afstemningerne, som BT har lavet om emnet, møder hun enorm opbakning. Over 12.000 stemmer er der kommet ind, og mere end 90 procent erkender sig helt på linje med dronningen.

Du kan selv gå ind her og se resultaterne af de andre afstemninger, der er lavet om dronningens udtalelse.