Prins Joachim, der i efteråret vender tilbage til Møgeltønder, forklarer, at Den onde Grevinde går igen på det sønderjyske slot.

Det er lidt over to år siden, at prins Joachim, prinsesse Marie og deres børn vinkede farvel til Sønderjylland og rykkede til København, nærmere betegnet millionvillaen på Emiliekildevej i Klampenborg.

Men nu vender den kongelige familie tilbage til Schackenborg Slot, om end for en kort bemærkning. Schackenborg Fonden, som købte slottet af Joachim, oplyser nemlig på sin spritnye hjemmeside, at den tidligere landbrugsprins skal tilbringe efterårsferien i vante omgivelser.

Schackenborg slot har gennem tiden haft mange beboere med blåt blod i årerne, og én af dem er der endnu, selvom Joachim altså er flyttet.

Forvirrende? Ja, men så ikke alligevel. Der er nemlig tale om Den onde Grevindes genfærd, som den kongelige familie kan risikere at rende ind i, når den vender ’hjem’.

Den hvide Dame

Prins Joachim forklarer i et interview på Schackenborg.dk, at det ’vrimler med spøgelser’ på slottet, men at den mest kendte er Den hvide Dame, som er Den onde Grevindes genfærd. Hun var enke efter den tredje Schack på Schackenborg og skal ifølge legenden have været en skrap dame, der blandt andet bandt sin dovne tjenestepige til ovnen og gik i kirke.

»Da hun kom tilbage, var kun tjenestepigens skelet tilbage, der stod og klaprede tænder, fordi ilden var gået ud. Da grevinden løsnede skelettets bånd, satte det i et skrig og løb op ad trappen. Dér, hvor skelettet faldt sammen på trappen, efterlod det et brændemærke, som man kan se den dag i dag,« fortæller Joachim til Schackenborg.dk.

Selv har den 47-årige prins dog ikke mødt hverken Den hvide Dame eller nogle af de andre spøgelser, der huserer på slottet.

»Jeg har ikke selv set nogen spøgelser, men jeg bilder mig ind at have hørt et eller andet fra tid til anden. Det tætteste, jeg selv kommer på, er således en dag for tre-fire år siden, hvor vi stod i det store køkken med et vennepar med små børn. Pludselig udbrød deres lille datter: Hvem er hende den gamle dame? Og pegede lige ud på slotspladsen. Vi kiggede straks, men der var intet eller ingen at se.«

Udover spøgelsesjagt skal ferien ifølge hjemmesiden bruges på at ses med gamle venner fra de to ældste prinsers barndom.

»Prins Joachim og prinsesse Marie har valgt at tilbringe deres efterårsferie på Schackenborg, ikke mindst så børnene har mulighed for i et længere sammenhængende tidsrum at være sammen med de venner og legekammerater, som f.eks. prins Nikolai og prins Felix har fra ganske små,« lyder det.

Kongehuset bekræfter over for BT, at familien skal nyde en uge i Sønderjylland.