Lensgrevinde Irene Wedell er død, 77 år. Hun var nær ven af Kongehuset og var bl.a. blandt gæsterne til Frederik og Marys bryllups i 2004.

Lensgrevinde Irene Suzanne Wedell, Frijsenborg Slot ved Århus, er død. Hun blev 77 år. I starten af juni stod hun frem i Billed-Bladet og fortalte, at hun var syg af kræft.

- Det er selvfølgelig ikke så godt med den sygdom, men jeg får den bedste behandling på Århus Kommunehospital. Det er sådan nogle dygtige mennesker, sagde Irene Wedell dengang til Billed-Bladet, og fortalte endvidere, at hun modtog kemoterapi en gang om måneden.

Irene Wedell var ridder af Dannebrog og udnævnt til Kammerdame af Dronning Magrethe

For 50 år siden blev Irene Wedell, født Levetzau, gift med landets største jordbesidder, lensgreve Tido Wedell.

Ved sin mands død i 1982 kom hun til at stå med ansvaret for driften af næsten 10.000 hektar land- og skovbrug på godserne Frijsenborg og Wedellsborg på Vestfyn. En virksomhed, Irene Wedell senere kunne overlade til sin søn, Bendt Wedell.

I 2000 konverterede lensgrevinden til katolicismen. Herefter ydede hun massiv støtte til den katolske fader Brennans arbejde for gadebørn i Pattaya i Thailand. Da han blev beskyldt for pædofili, stiftede lensgrevinden sammen med blandt andre Johnny Reimar Den Danske Pattaya Fond, så børnene stadig kunne få hjælp.

Irene Wedell havde også andre tillidsposter inden for det sociale og humanitære arbejde for eksempel som medlem af præsidiet i landsforeningen for knogleskørhed, Osteoperoseforeningen.

/ritzau/