Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hun er en af verdens mest aktive kongelige personer på Facebook. Da svenske prinsesse Madeleine for nylig annoncerede sin anden graviditet på Kungahusets officielle Facebook-side fik hun mere end 77.000 likes, 3.800 lykønskninger og 4.000 delinger. Og på hendes personlige Facebook-side følger mere end 623.000 personer med i prinsessens liv.

Her kan de mange følgere får både friske billeder af den unge prinsesse Leonore, der først 20. februar fylder et år, selv om mor altså allerede er gravid igen, og opdateringer fra Madeleines officielle liv.

På det samlede svenske kongehus' hjemmeside opdaterer man også flittigt og her er man også klar med en frisk nytårshilsen.

Det norske kongehus har også taget de sociale medier til sig. Omend de endnu ikke er helt så aktive som de svenske royale. På Facebook er det norske kongehus endnu ikke klar med en nytårshilsen på den officielle side - men profilen er blevet opdateret julen igennem. Senest fra et arrangement til ære for de mange ofre for tsunamien i 2004. Og på twitter står det norske kronprinspar for hoffets officielle kanal, @kronprinsparet.

Det danske kongehus har endnu ingen officielle kanaler på de sociale medier. Her kommer nytårshilsnen fortsat i det traditionelle format med den tv-transmitterede tale og kalenderen kan man følge på kongehuset.dk. Her opdateres dog flittigt blandt andet med en frisk billedserie af kongehusets øjeblikke i andet halvår af 2014.

Man kan dog følge Kongehusets aktiviteter på Facebook, men så skal man være klar på at tage den satiriske hat på. Facebooksiden 'Kongehuset arbejder' følger nemlig familiens bedrifter - dog handler det her mest om at holde øje med, om vi får noget for skattekronerne, der går til kongehuset.

Men også Kongehuset arbejder er klar med en slags nytårsstatus:

Andre læser også