Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har annonceret deres graviditet tidligt - og det skyldes tre vigtige ting.

Victoria og Daniel er tidligt ude med annonceringen af deres graviditet.

Kronprinsesse-parret forventer at blive forældre i marts, trækker man ni måneder fra, så er befrugtningen sket tidligst i juni i år. 

Normalt venter vordende forældre gerne tre måneder, mens kongelige gerne strækker den fire, ja måske endda fem måneder, med at fortælle verden den gode nyhed.

Tre årsager
Der er dog tre gode grunde til, at det kommende regentpar i Sverige allerede nu deler de gode nyheder, forklarer ekstern lektor i historie ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke Sørensen, til bt.dk

- En altoverskyggende årsag hertil er, at skandalerne omkring den svenske konge eskalerede dette år. Stripklubberne, kvinderne og affærrerne har givet kongehuset virkelig store problemer. Derfor er en graviditet en kærkommen mulighed for at flytte fokus over på en glædelig begivenhed, forklarer Lars Hovbakke Sørensen.

Men skandalerne er ikke alt.

Vistoria er også gammel
- En anden ting er, at der har været et enormt pres på Victoria for at blive gravid. De blev gift relativt sent, som 34-årig er hun relativt gammel i forhold til, hvornår man traditionelt har fået børn i kongehuset, og der er bare et stort pres på tronarvingerne, da det er dem, som skal sikre hele grundelementet i et kongehus: Nemlig arvefølgen.

For at det ikke var pres nok på Victoria, så er det også hende, der skal bringe liv i selve kongehuset.

Pres med pres på
- Der har ikke været børn i det svenske kongehus i 30 år, når kronprinsessen eller kronprinsen bliver født til marts. Næste år er det 30 år siden, at Madeleine blev født, og børn giver et helt specielt liv i familien, forklarer den eksterne lektor i historie.

Laver en Kate & William
At der kommer en ny prins eller prinsesse i kongehuset vil sikkert øge populariteten, som i kølvandet på kongens skandaler er skrumpet betydeligt. Arvingen kommer til et kongehus, som er det i Europa, der er i størst risiko for at miste sit fodfæste og opløses. Det mener Lars Hovbakke Sørensen dog ikke er sandsynligt, da Victoria og Daniel indtil videre klarer sig rigtig godt.

- Jeg tror, at de laver en 'Kate og William'. De har reddet det britiske kongehus' popularitet og dermed sikret det i mange år. Det tror jeg, at Victoria og Daniel - især nu - også kan formå, forklarer ekstern lektor i historie, Lars Hovbakke Sørensen.

Andre læser også