Da prins Harry og hertuginde Meghan forlod det britiske kongehus og flyttede til Californien, var det for at komme helt væk fra mediernes søgelys.

Men i dag står det soleklart for alle, at det ikke kom til at ske. Aldrig har pressen skrevet mere om parret.

I februar 2021 sagde prins Harry ellers i et interview med 'The Late Late Show', at pressen ødelagde hans liv.

»Som ægtemand og far var jeg nødt til at handle og få min familie væk fra det,« sagde han.

Prins Harry og hertuginde Meghan indgik et slags fratrædelsesaftale med det britiske kongehus i 2020 og forlod det i 2021. Siden har de rettet skarp kritik mod London fra deres eksil i Californien.
Prins Harry og hertuginde Meghan indgik et slags fratrædelsesaftale med det britiske kongehus i 2020 og forlod det i 2021. Siden har de rettet skarp kritik mod London fra deres eksil i Californien. Foto: ANGELA WEISS
Vis mere

I virkeligheden har han gjort det stik modsatte. Han har iscenesat sig selv som et offer, og han bruger nogle af verdens mest magtfulde medier som platform.

På torsdag kommer parrets nye dokumentarserie 'Harry & Meghan' på streaminggiganten Netflix, og i det nye år udkommer hans nye bog. Sidste år var det talkshowværten Oprah Winfrey, der blev talerør for parret. 17 millioner amerikanere så med. 11 millioner briter.

Prins Harry gik fra en tilværelse, hvor han ganske ofte var i medierne i Storbritannien til en ny tilværelse i USA, hvor han konstant er i medierne. Ikke længere kun i hjemlandet, men i hele verden.

Prins Harry og hertuginde Meghans optræden i medierne er simpelthen accelereret i en sådan grad, at man sagtens kan sige, at parrets plan om at komme væk fra pressen er mislykkedes totalt.

I 2018 var prins Harry og hertuginde Meghans forhold til kongehuset stadig fint. I hvert fald på overfladen.
I 2018 var prins Harry og hertuginde Meghans forhold til kongehuset stadig fint. I hvert fald på overfladen. Foto: Chris Jackson
Vis mere

Men sandheden er nok den, at det aldrig har været planen. I stedet har det været planen at komme ud af kongehuset for så at bekrige det udefra. Parret virker opslugt af at være i medierne konstant.

De fleste havde regnet dette ud, for hvem i alverden flytter fra England til det sydlige Californien for at komme væk fra medierne? Absolut ingen. Andre stjerner – som for eksempel Sandra Bullock, er netop flyttet fra Californien til Texas for at få lov til at leve lidt mere i fred fra paparazzienes telelinser.

Meghan og Harry er flyttet direkte ind i løvens hule, og når de ikke sidder og drikker te og snakker om bæredygtighed og høns med Oprah Winfrey, sidder de til møder med Netflix-chefer i Los Angeles og planlægger deres næste angreb.

Tag ikke fejl – de elsker opmærksomheden. Det skal bare være den rigtige, positive opmærksomhed.

Prins William, prinsesse Kate, prins Harry og hertuginde Meghan var samlet ved dronning Elizabeths begravelse. Men nu er der atter kold luft mellem parterne.
Prins William, prinsesse Kate, prins Harry og hertuginde Meghan var samlet ved dronning Elizabeths begravelse. Men nu er der atter kold luft mellem parterne. Foto: Jacob King
Vis mere

Pressen har egentlig bare gjort sit arbejde. Når prins Harry og hertuginde Meghan har himlet op om klimakrisen for så derefter at sætte sig ombord på et CO₂-svinende privatfly, har amerikanske og britiske medier påpeget hykleriet. Og når de vælger at græde ud hos Oprah Winfrey, husker medierne, at de selv har sagt, at de gerne ville væk fra pressen.

Men man kan måske godt forstå, hvor prins Harry kommer fra. Hans mor, prinsesse Diana, følte sig jagtet af pressen. Men i dag ved vi også, at prinsesse Diana selv brugte medierne. Ikke mindst i forløbet omkring sin egen skilsmisse.

Først da krigen mellem prinsesse Diana og prins Charles blev beskidt nok i medierne, fik eksparret grønt lys fra Dronningen til at blive separeret. Efterfølgende placerede prinsesse Diana strategiske bomber, der skulle sikre hende den bedste skilsmisseaftale.

Selvom man ofte bebrejder paparazziene prinsesse Dianas død, er sandheden også, at hendes chauffør var meget beruset, da han tordnede ind i pillen. Det hele er ikke så sort og hvidt.

I marts 2021 kom den samlede britiske presse på overarbejde, da prins Harry og hertuginde Meghan lancerede et angreb på kongehuset. Det blev kaldt den værste krise siden kong Edwards abdikation i 1936.
I marts 2021 kom den samlede britiske presse på overarbejde, da prins Harry og hertuginde Meghan lancerede et angreb på kongehuset. Det blev kaldt den værste krise siden kong Edwards abdikation i 1936. Foto: BEN STANSALL
Vis mere

I prins Harry og hertuginde Meghans nye Netflix-dokumentar, anklager de kongehuset for at have lækket historier til pressen. Men prinsen og hertuginden gør præcis det samme.

De kongelige har altid brugt pressen, fordi de ved, at deres popularitet i befolkningen afhænger af, hvordan de bliver fremstillet. Og medierne har for længst gennemskuet prins Harry og hertuginde Meghans mission.

De er nogle hyklere.

Kom med til Året der gik i Kongehuset på B.T., hvor B.T.s royale korrespondent, Jacob Heinel Jensen og Berlingskes kongehuskommentator, Jakob Steen Olsen, taler om det kriseramte år i Kongehuset. Vært er Fie West Madsen og arrangementet er den 14/12 i Pilestræde.

Biletter koster blot 100 kroner og kan købes her.