Norefjell er et af Sydnorges højeste fjelde. Det betyder lange nedfarter og dermed ubrudt skiløb – kun en times kørsel fra Oslo.

Tårekanalerne kæmper mod overmagten. Ikke siden den Lassie-film, hvor den stakkels Collie ikke kan finde hjem, har de været oppe i det gear. Lejligheden er imidlertid mindre tragisk, og kan koges ned til et par glemte skibriller.

Jeg står nedenfor Norges længste skiløjpe i Norefjell efter at have zigzagget ned ad et nedløb, der næsten rammer Alpernes niveau med varieret terræn og en 6,5 kilometer lang løjpe med et højdefald på lige over 1.000 meter.

Norefjell ligger kun en times kørsel fra Oslobådens terminal i den norske hovedstad, og skiløbet her er på niveau med det bedste i Norge.

Det er to egenskaber, weekend-skituristen kan forstå. Tæt på Danmark og natur og skiløb af høj kvalitet.

Området er bygget op omkring det skaldede bjerg, og den længste piste løber også langs toppen. Så den første kilometer ad nedfarten skal der staves i modvind.

På toppen blæser det og er koldt på T-liften. Ude til højre stikker en af den norske naturs spøjse indslag hovedet ud fra sin hule. Den lille rottelignende lemming må konstatere, at selv om kalenderen siger marts, er der ikke meget forår over forholdene.

Blæsten er dog vand på møllen for den kiteskier, der har indtaget topplateauet, hvor han krydser frem og tilbage – akkurat som hans aquatiske modstykker gør det hver dag i lagunen på Amager Strandpark.

Her er det bare i 1.100 meters højde med sne i stedet for vand som underlag. Fascinerende.

En weekend i løjpernes tegn

For den travle skiturist, der bare vil væk en forlænget weekend med så meget skiløb som muligt, har Norefjell det hele.

Check ind på Quality Spa & Resort Norefjell. Stå på ski, spis i restaurant Bøeseter den ene dag, snup en italiensk pizza fra hotellets eget pizzeria den næste, og dyrk det omfattende spa eller gå på afterski i hotellets fleretagers bar B52, når lyset slukker på løjperne.

Og så ligger Norefjell så tæt på Oslo, at hvad enten man flyver eller sejler til den norske hovedstad, er man på løjpen et par timer efter ankomsten.

Hvis man har en hel uge til rådighed, kan man godt finde større og mere varierede skiområder i Norge.

Men for den danske skiturist, der vægter tid til skiløb uden at have så meget af den til rådighed, er Norefjell perfekt.

Men husk skibrillerne. Der er noget patetisk over 6,5 kilometers flæberi.

Rejseinfo

Transport:
DFDS båden sejler fra København til Oslo, en returbillet koster ca. 1.700 kr. for to personer med kahyt og bil.
Fly t/r til Oslo med Norwegian koster cirka 600 kr. uden indtjekket bagage og cirka 1.100 kr. med SAS inkl. bagage.
Fra Oslo er der en time i bil eller to med bus til Norefjell. Norefjell Ekspressen bussen kører fra Oslo kl. 8.30 om morgenen. En returbillet koster 550 norske kroner.

Ophold:
Der er flere muligheder for overnatning i Norefjell, en nat på eksempelvis Quality Spa & Resort Norefjell koster fra 800 kr.

Bedste rejsetidspunkt:
Fra november til april – tjek sne og antallet af åbne løjper på norefjell.com

Info: