Her ses Se og Hørs tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup (arkivfoto)
Her ses Se og Hørs tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup (arkivfoto) Foto: Kristian Juul Pedersen

Én af Danmarks bedst kendte og mest profilerede journalister, politisk kommentator Henrik Qvortrup, er færdig på TV2.

Qvortrup, der var chefredaktør på ugebladet Se og Hør fra 2001 til 1. januar 2009 er så belastet af de seneste døgns afsløringer af ugebladets ulovlige og stærkt kritiserede brug af dybt private kreditkortoplysninger om kendte og kongelige, at han ikke kan fortsætte på TV2, og han har netop valgt selv at forlade sit job. I modsat fald ville han være blevet fyret, erfarer BT.

Qvortrup skulle onsdag have stået i spidsen for en EU-debat,med deltagelse af blandt andet den radikale spidskandidat til Europa-parlamentet, Morten Helveg Petersen.

Se og Hør-skandalen: Her er de kendte som blev ulovligt overvåget

Under Henrik Qvortrups ledelse af Se og Hør skrev bladet den 3. juli 2008, at Helveg var sammen med sin daværende kæreste, Line Baun Danielsen, på ‘statsbetalt elskovsferie’ i Berlin, og at han ikke under opholdet i Berlin passede sit politiske arbejde som delegeret ved NATOs parlamentariske samling, idet han ‘gav den gas på de berlinske in-steder om natten.’

‘Blandt andet nød natklubben Euphoria godt af Morten og Lines selskab søndag nat’, hedder det i artiklen - og ifølge BTs oplysninger stammer disse detaljerede oplysninger fra overvågning af i hvert fald Line Baun Danielsens kreditkort.

Se og Hør modtog fra en kilde, der havde systemadgang hos Pengeinstitutternes Betalingsservice, PBS, det nuværende Nets, i en række tilfælde detaljerede oplysninger om Line Baun Danielsens pengeforbrug, blandt andet følsomme oplysninger om hendes besøg på et privathospital i Vejle.

Læs også: Se og Hør-skandalen: Hvordan vidste Se og Hør alt dette om Michala?

TV2 besluttede reelt allerede mandag, at det i praksis ville være umuligt at lade Qvortrup med nogen som helst troværdighed styre EU-debatten onsdag. Henrik Qvortrup skulle også have stået i spidsen for TV2s omfattende dækning af 1. maj torsdag, men også det ville blive vanskeligt eller reelt umuligt.

Særligt alvorligt for bedømmelsen af sagen er, at også Venstres formand, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er blevet overvåget, men det er uklart, om det først er sket efter at Henrik Qvortrup forlod Se og Hør den 1. januar 2009.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.