Yildiz Akdogan, der stiller op til Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne, og en gruppe frivillige blev mandag eftermiddag chikaneret af en gruppe unge muslimer. Det skete, da hun og de frivillige var i færd med at dele valgmateriale ud ved Nørrebro Station.

- De er en seks-syv mænd, der deler anti-demokratisk materiale ud. De optræder meget provokerende og henvender sig til unge mænd og kvinder. Det virker meget organiseret og målrettet. De henvender sig blandt andet til folk på deres modersmål. De siger også til folk, at de ikke skal lytte til, hvad jeg siger, fordi jeg ikke er en rigtig muslim, fortæller Yildiz Akdogan.

De unge mænd stod der hele eftermiddagen og først på aftenen, var de der stadig. De begyndte også at bede offentligt, fortæller S-politikeren, der måtte komme en af sine frivillige til undsætning, da vedkommende blev antastet af gruppen.

Det anti-demokratiske materiale, som de unge muslimske mænd deler ud, består af et ark papir med en række spørgsmål til læseren og et klart budskab om ikke at stemme til valget i morgen, hvis man er muslim og ikke ønsker at vække Allahs vrede.

- Som muslimer frygter vi intet andet end Allah. Han har lovet at beskytte de troende og altid at kaste frygt i hjertet på Hans fjender. Vi har fuld tiltro til Ham, om at Han vil beskytte os mod DF, Venstre, De Konservative, Socialdemokraterne osv., da de alle er blodtørstige forbrydere, som har muslimsk blod på deres hænder, står der blandt andet på arket.

- I deres øjne er det nærmest gudsbespottelse at stemme. Man kan ikke tro på både demokratiet og Allah. Det er meget bekymrende, at der er en gruppe, der organiseret modarbejdeR det demokratiske arbejde på den måde, siger Yildiz Akdogan.

- De skal ikke have held med at få stoppet vores arbejde, og der var heldigvis flere af dem, de stoppede, der sagde dem imod. En ung mand sagde for eksempel til dem, at han var flygtet fra sit land og mennesker som dem, og at han vil stemme, selvom han er muslim. Det var virkelig et lyspunkt.

Fra valgkampens begyndelse har Yildiz Akdogan og hendes frivillige været udsat for modstand. Som kvindelig politiker med muslimsk baggrund er hun en torn i øjet på yderligtgående, muslimske grupperinger som for eksempel salafisterne, der går ind for sharia-lovgivning.