Regeringen har oprettet et nyt ministerium og gennemfører i den forbindelse en mindre ministerrokade.

Kaare Dybvad Bek (S) skal fremover være både indenrigs- og boligminister, mens Astrid Krag (S) bliver social- og ældreminister.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Astrid Krag (S) har indtil nu været social- og indenrigsminister. En titel, som hun nu mister.

I stedet bliver hun social- og ældreminister, hvilket indebærer, at Magnus Heunicke (S) fremover ikke er sundheds- og ældreminister, men blot sundhedsminister.

»Flytning af ældreområdet fra Sundheds- og Ældreministeriet vil samtidig give mulighed for at fokusere indsatsen på håndteringen af covid-19 på sundhedsområdet i endnu højere grad,« skriver Statsministeriet i pressemeddelelsen.

Rokaden sker i forbindelse med oprettelsen af et nyt ministerium: Indenrigs- og Boligministeriet.

Formålet med etableringen af det nye ministerium er at styrke grundlaget for et mere sammenhængende Danmark med balance mellem by og land, lyder det i pressemeddelelsen.

Kaare Dybvad Bek bliver indenrigs- og boligminister.
Kaare Dybvad Bek bliver indenrigs- og boligminister. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Danmark er ganske enkelt for lille et land til store forskelle. Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark,« siger statsminister Mette Frederiksen (S) og tilføjer:

»Derfor samler vi nu ressortansvaret for en række afgørende indenrigspolitiske dagsordener i det nye ministerium.«

Ifølge B.T.s politiske redaktør, Henrik Qvortrup, er Kaare Dybvad Beks nye titel en klar styrkelse af ham i regeringen.

Samtidig understreger han, at statsministeren med oprettelsen af det nye ministerium og ministerrokaden rykker på noget af det, hun fremhævede i sin nytårstale 1. januar.

»Det er en understregning af, at Mette Frederiksen vil det, hun sagde i sin nytårstale – sikre bedre sammenhængskraft mellem land og by,« siger Henrik Qvortrup.

I nytårstalen gjorde statsministeren det blandt andet klart, at hun vil have flere uddannelsesmuligheder, flere læger og nærpoliti i mindre byer.

»Næsten hver anden dansker bor uden for de større byer. Danmark er så lille, at uanset hvor du befinder dig, er du aldrig mere end 50 kilometer fra havet. Alligevel er mulighederne blevet mere skævt fordelt,« sagde hun.