Troels Lund Poulsen har bedt forsvarschef Flemming Lentfer om at tage sit gode tøj og gå.

Det kom frem på et netop overstået pressemøde. Afskedigelsen sker efter flere skandaler i Forsvaret, men især på baggrund af historien om de svigtende systemer på fregatten Iver Huitfeldt. 

En historie Troels Lund Poulsen ikke var orienteret om, før den blev bragt af forsvarsmediet OLFI

»Troels Lund Poulsen er chef for en rodebutik,« sådan lyder B.T.s politiske analytiker, Henrik Qvortrups, umiddelbare analyse efter pressemødet.

Flemming Lentfer er fortid som forsvarschef. 
Flemming Lentfer er fortid som forsvarschef.  Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

Han hæfter sig især ved, at der blev rettet i redegørelsen vedrørende episoden med 'Iver Huitfeldt' i Det Røde Hav, da den endte ved Forsvarsministeriet. 

»Det vidner om en kultur i Forsvarsministeriet, hvor den militære fraktion er i krig med de civile – altså departementet,« siger Henrik Qvortrup.

Uenighederne bunder tilsyneladende i, at der er uenighed om, hvad der er blevet orienteret om på et møde mellem Forsvaret og ministeriet i marts. 

Aktuelt står Forsvaret overfor en massiv oprustning, og derfor er det endnu vigtigere, at der er styr på systemet i Forsvarsministeriet

»Det bliver i særklasse alvorligt, når man tænker på, at de (Forsvaret red.) har fået voldsomt mange milliarder i det seneste forlig,« siger Henrik Qvortrup. 

På pressemødet kom det også frem, at der er givet forkerte oplysninger om budgettet for det allerede skandaleombruste våbenindkøb fra Elbit. 

Med Flemming Lentfers fyring er både forsvarschef, forsvarsminister og departementschefen for forsvarsministeriet blevet udskiftet indenfor et år. 

Først røg departementschefen i forbindelse med Elbit-sagen. 

Kort efter trak daværende minister Jakob Elleman sig fra politik, og i dag blev Flemming Lentfer altså fyret. 

Michael Hyldgaard er ny forsvarschef.