Der er ikke grundlag for en disciplinærsag mod Peter Loft, den igennem år stærkt kritiserede departementschef i Skatteministeriet, for sin rolle i behandlingen af Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skattesag.

Det siger Peter Loft til BT.

Loft gennemgik tidligere onsdag et udkast til Skattesagskommissionens beretning om Lofts eventuelle ansvar.

- Jeg har læst de afsnit i udkastet, der vedrører mig selv, og kommissionen er nået frem til, at der ikke er grundlag for at indlede en disciplinærsag mod mig, siger Peter Loft.

- Jeg er glad og lettet over resultatet. Det ligger meget langt fra spådommen om, at det her var en ny Tamil-sag, siger Peter Loft, der de seneste to år har været suspenderet fra sin stilling som departementschef på grund af sagen.

Peter Loft siger, at Skattesagskommissionen på en række områder retter kritik af Loft for at have været 'for tæt' på behandlingen af Kinnock, hvilket ifølge kommissionen er i strid eller konflikt med skattekontrollovens bestemmelser om, at skattesager skal behandles af Skat, langt fra det politiske system i Skatteministeriet.

- Der er kritik at nogle af de beslutninger, jeg spontant tog under et meget højspændt og dramatisk forløb i 2010. Det havde jeg forventet. Jeg glæder mig bare over resultatet: At der ikke er grundlag for en sag eller disciplinær reaktion.

BT har ikke haft lejlighed til at gennemgå Skattesagskommissionens materiale. Sagen er alene baseret på oplysninger fra Peter Loft.