I sidste århundrede stod anklagede bundet til en pæl til spot og spe på Køge Torv.

Onsdag gik Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, rundt blandt de handlende på det samme torv, hvor der også blev solgt både madvarer, blomster og brugskunst.

Èn nægtede at give ham hånden, en anden kørte ham over med sin rollator med et vrissent ’gå væk’ og en tredie kaldte besøget for ’en cirkusforestilling’.

Men der var også mange, der bød ham velkommen til Køge, hvor Venstre fik et godt valg ved kommunalvalget. De sidste var han glade for, sagde han.

- Jeg glæder mig over, at der også er masser af positive mennesker, der gerne vil hilse på mig her. Jeg ved godt, at der er noget, der skal klinkes. Men når jeg kan gå ud og møde Venstres vælgere ansigt til ansigt, så tror jeg også resten af Venstres politikere kan, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Det var første gang, Løkke var ude og møde vælgerne efter, at han er blevet kædet sammen med endnu en bilagssag, hvor Venstre har betalt tøj, sko og rejser for mere end 150.000 kr.

Venstres forretningsudvalg holdt et 3½ time langt møde tirsdag aften, hvor konklusionen blev, at forretningsudvalget fortsat har tillid til Løkke. Men Venstres bagland er ikke entydigt enige. Mange forstår ikke, hvorfor Løkke ikke bare fremlægger dokumentation for, at han har betalt skat af det, han har modtaget. Og at han har betalt for det tøj, han har udtaget til privat forbrug. Men det vil han ikke, gentog Løkke onsdag.

- Fordi vi er Venstre-folk. Det er en del af vores politik, at forholdet mellem en person og skattevæsenet er en privat ting.

Var det ikke også det for Thorning, hvor flere af dine partifæller krævede at hun lagde alt frem?

- Der er den helt store principielle forskel, at det var Thorning selv der sagde, at hun ville lægge alt frem. Og det gjorde hun så ikke alligevel.

Hvor nervøs er du for, at det her kan koste dig statsministerposten?

- Nu koncentrerer vi os lige i første omgang om valget på søndag. Det er også derfor, jeg ikke går og putter mig. Selvom det sikkert havde været nemmere for mig at rulle gardinerne ned og blive liggende i morges. Men jeg har været oppe fra morgenstunden, og jeg har ikke noget problem med at se danskerne i øjnene.

Og Lars Løkke Rasmussen fik med et jovialt ’dav, dav’ og en fremstrakt hånd, kigget både venner, modstandere, hunde og kameraer i øjnene. Han fik sågar dikkedikket myggenettet på en sort barnevogn, hvor en 6 uger gammel baby lå og sov. Og så trådte en ældre kvinde frem med sin mobiltelefon:

- Jeg vil bare sige, at jeg støtter dig. Du er også et menneske som alle andre. Når du siger, du har orden i tingene, så må de da tro på det, sagde en ældre dame,inden hun fik taget en 'selfie' med Løkke.

På det efterfølgende møde med pressen blev han spurgt, om der er noget, han fortryder i hele bilagssagen.

- Jeg er ked af det billede, der står tilbage. Men alt har været inden for de retningslinier, der har været. Jeg har ikke røget steder, hvor jeg ikke må...

Heller ikke på Hotel Bella Sky? (Hvor Løkke var indlogeret på valgaftenen i 2011, red.)

- Jeg har ikke røget på steder, hvor jeg ikke må..

Heller ikke på Crowne Plaza? (Hvor Løkke var indlogeret i valgkampen i 2011, red.)

- Jeg har ikke røget på steder, hvor jeg ikke har måttet ryge...

Heller ikke til Cop15? (Hvor Løkke blev set ryge på steder, hvor der var rygeforbud, red.)

- Jeg har ikke røget steder, hvor jeg ikke har haft lov at ryge

Heller ikke i de valgbusser, I havde lejet til valgkampen i 2011?

- Jeg har ikke røget på steder, hvor jeg ikke har haft lov at ryge

Heller ikke på dit eget kontor, året efter du havde indført rygeforbud på enkeltmandskontorer? (Hvilket Løkke selv indrømmede overfor Jyllands-Posten i 2008, red.)

- jeg har ikke røget på steder, hvor jeg ikke har haft lov at ryge.

Står du og lyver nu?

- Nej, det gør jeg bestemt ikke.Jeg har ikke røget steder, og Venstre har ikke haft omkostninger af, at jeg har røget steder, hvor jeg ikke har haft lov at ryge.

Men som bekendt har direktøren for Bella Sky allerede forklaret, at ekstraudgiften til rengøring efter Løkkes rygning blev betalt af Venstre.