Vilhelmsen skyder med skarpt mod de borgerlige og mod erhvervslivet. Nu vil borgerlige politikere have Thorning til at tage afstand fra hendes udtalelser.
Vilhelmsen skyder med skarpt mod de borgerlige og mod erhvervslivet. Nu vil borgerlige politikere have Thorning til at tage afstand fra hendes udtalelser. Foto: Bax Lindhardt

Venstre kalder erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen i samråd for at få hende til at forklare, hvem i erhvervslivet der modarbejder regeringen.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) bør sige helt konkret, hvem i dansk erhvervsliv der aktivt modarbejder regeringens økonomiske politik. Kan hun ikke det, må hun komme med en undskyldning.

Det mener Venstres vækstordfører, Mads Rørvig (V), der nu kalder erhvervs- og vækstministeren i samråd for at få hende til at uddybe sin bredside mod erhvervslivet.

Thomas Larsen / Annette Vilhelmsen

Bredsiden er affyret i Kjerteminde Avis, hvor SF-formanden beskylder erhvervslivet for at puste krisen kunstigt op i et forsøg på at bekæmpe regeringen.

- De borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering, siger Annette Vilhelmsen, der mener, at virksomhederne tænker for meget på profit og for lidt på samfundets bedste.

Over for ekstrabladet.dk fastholder hun sine udtalelser.

- Jeg kan ikke sige andet end, at der tilsyneladende er en stor modbevægelse til, at det ikke skal lykkes for os at komme igennem med rigtig mange af de gode investeringer og initiativer, vi har lavet.

SF-formand langer hårdt ud efter erhvervslivet

Ministerens udmeldinger er arrogante og disrespektfulde over for erhvervslivet, mener Venstres Mads Rørvig.

- Hun opfatter tilsyneladende dansk erhvervsliv som sin modstander. Vi har brug for at få forklaret, hvad hun præcis mener, siger han.

Liberal Alliances erhvervsordfører Ole Birk Olesen (LA) er tilsvarende forarget over Vilhelmsens kommentarer. Han forventer, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil tage afstand fra SF-formanden.

- Hvis regeringsledelsen ikke tager afstand fra det her, har regeringen en erhvervspolitik, der er helt umulig at have med at gøre for erhvervslivet. Det er en regering, der på kollisionskurs med virksomheder i Danmark, og det kan man ikke leve med, siger Ole Birk Olesen, der kalder Annette Vilhelmsens holdning »helt vild«.

Hans partiformand Anders Samuelsen supplerer forargelsen over angrebet.

- Den her regering er efterhånden ren Ebberød Bank. Vi har en vækstminister, der ikke synes, virksomhederne skal have vækst, og som beskylder erhvervslivet for at modarbejde krisepolitik. Men virkeligheden er jo lige omvendt: Det er regeringen, der modarbejder og gør tilværelsen sværere og sværere for erhvervslivet – hvis nogen manglede bevis for det faktum tidligere, så har Annette Vilhelmsen netop leveret det, siger Anders Samuelsen.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ BT.DK HER ELLER PÅ VORES FACEBOOK-SIDE HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.