60 procent af danskerne vil gerne have mere videoovervågning på offentlige steder i Danmark for at forebygge og bekæmpe terror. Det viser en ny undersøgelse, YouGov har foretaget for BTMX.

Der er i dag omkring en halv million overvågningskameraer i Danmark, og det tal øges med omkring 50.000 hvert år, men det tal, mener et flertal af danskerne altså ifølge undersøgelsen, bør være langt større. Faktisk er kun 15 procent uenige i, at tallet bør øges.

Undersøgelsens resultat glæder Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen. Han og Dansk Folkeparti har i årevis talt for flere overvågningskameraer i det offentlige rum.

»Det kan forhåbentlig hjælpe politiet med at opklare de allerværste forbrydelser, man kan forestille sig. Og så tror jeg, at danskerne vil føle sig mere trygge,« siger Peter Kofod Poulsen.

Helt så begejstret for mere overvågning er Liberal Alliances retsordfører, Christina Egelund, dog ikke. Hun kalder det et klassisk dilemma, hvor danskerne på den ene side skal beskyttes bedst muligt, mens de på den anden side også skal have ret til et privatliv.

»Jeg synes, det er en helt fundamental ret som borger i Danmark, at man ikke skal gå rundt og blive kigget over skulderen hele tiden. Der skal simpelthen være en grund til overvågningen og ikke bare overvågning for overvågningens skyld,« siger Christina Egholm og tilføjer:

»Jeg anerkender fuldt ud, at der er et dilemma, men vi er også nødt til at sige fra overfor indgreb i den personlige frihed.«

Den køber Peter Kofod Poulsen dog ikke.

»Jeg giver ikke noget for det argument. Det er jo også et kæmpe indgreb i den personlige frihed at blive udsat for meget grov kriminalitet. Så vil jeg hellere give politiet nogle redskaber, så de kan stille folk til ansvar,« siger Peter Kofod Poulsen.