Sociologen Henrik Dahl har været særdeles udskældt siden han i et interview med Information kaldte Socialdemokraternes leder for 'en blank person'. Nu forsvarer han de hårde ord i en klumme på Kommunikationsforum.

Her skriver han:

- Jeg er blevet beskyldt for at have begået et karaktermord på statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt. Men en nøgtern vurdering af kompetencer og kvalifikationer til landets højeste embede er ikke et karaktermord, snarere en varedeklaration. Hun er vejet og fundet for let. Det er klart, at det må være smerteligt at læse for de mange, der drømmer om et politisk magtskifte.

LÆS OM DEN OPRINDELIGE KRITIK FRA HENRIK DAHL HER

LÆS HENRIK DAHL UDDYBENDE KRITIK AF THORNING HER

I indlægget på Kommunikationsforum skriver Henrik Dahl videre, at han på ingen måde har været drevet af et ønske om at tilsvært Helle Thorning eller begå regulært karaktermord, sådan som han efterfølgende er blevet beskyldt for.

- Det afgørende for mig er, at Helle Thorning-Schmidt stræber efter landets højeste og mest magtfulde embede ...  Efter min opfattelse er det udtryk for en voldsom fordummelse, hvis man sidestiller en fakta­baseret vurdering af en statsministerkandidats kvalifikationer og kompetence med et rent angreb på en privat­persons eller en mindre betydningsfuld offentlig persons egentlige karakter, skriver Henrik Dahl og fortsætter:

- Thorning-Schmidt er et rart menneske, men har kun få erfaringer Jeg synes i udgangspunktet, at man skal overveje meget grundigt, om man ønsker sig en statsminister, hvis erhvervserfaring er så ubetydelig som Helle Thorning-Schmidts. Jeg synes, man skal overveje meget grundigt, om man ønsker sig en statsminister, hvis politiske erfaringer er så begrænsede som Helle Thorning-Schmidts. Og jeg synes, man skal overveje meget grundigt, om man ønsker sig en statsminister, hvis parlamentariske erfaringer er så begrænsede som Helle Thorning-Schmidts.

LÆS HELE INDLÆGGET PÅ KOMMUNIKATIONSFORUM HER