Anders Samuelsen slægter på mange måder sin far på. En fortid i Det Radikale Venstre, et mislykket ægteskab og et politisk nederlag af dimensioner. Men modsat sin far, nægter Anders Samuelsen at give op.

Det fortæller Anders Samuelsen i et inteview i Ekstra Bladet mandag.

Hans far, Ole Samuelsens politiske karriere fik en brat afslutning ved jordskredsvalget i 1973, hvor han røg ud af Folketinget. Et år senere blev han skilt fra Anders Samuelsens mor.

- Det knækkede ham. Han turde ikke begå selvmord. I stedet drak han sig ihjel. Det tog 20 år, fortæller Anders Samuelsen i et interview med Ekstra Bladet.

Anders Samuelsen lærte selv politisk nederlag at kende, da Liberal Alliance sidste sommer ifølge en meningsmåling fik 0,0 pct. af de danske stemmer. Det var samme år, han blev skilt fra sin kone, som han har kendt, siden de begge var 18 år gamle. Men han har aldrig været fristet til at drikke sorgerne væk.

I stedet kæmpede han sig videre, og i dag ligger Liberal Alliance væsentligt pænere i meningsmålingerne. Den tidligere professionelle løber nægter nemlig at give op.

- Da jeg løb, lærte jeg, at man aldrig må give op midt i et løb, lige meget hvor ondt det gør. For hvis du gør det en gang, lærer du kroppen, at det er en mulighed, siger Anders Samuelsen.