Et år gamle Emma har en dansk far og er født på Bornholm. Alligevel er hun tvunget til at forlade Danmark sammen med sin mor, fordi hendes danske far ikke kan forsørge hende.

Tidlig torsdag morgen rejste et-årige Emma sammen med sin mor Luisa Cheng-Ting Lee fra Bornholm til Kastrup Lufthavn. De skal til Taiwan, hvor Luisa Cheng-Ting Lee er født.

Udlændingenævnet har givet afslag om familiesammenføring, da Luisas mand og Emmas far, Benny Kristian Andersen, for to år siden var på kontanthjælp som følge af en sygdom og derfor ikke kan forsøge sin familie. I stedet mener Udlændingenævnet, at Benny Kristian Andersen skal rejse til Taiwan, hvis han vil være sammen med sin datter og hustru.

Det vil han gerne. Men han kan ikke. Han lider af sygdommen kronisk sarkoidose, der har nedbrudt hans immunforsvar, og ifølge hans læge, er han for syg til at rejse med.

- Det er utrolig hårdt, at vi ikke kan få lov at være sammen. Jeg vil gerne rejse med dem, hvis jeg kunne, men min læge fraråder mig at rejse. Jeg er simpelthen for syg, har Benny Kristian Andersen sagt til BT tidligere.

Torsdag er han taget med til Kastrup Lufthavn for at vinke farvel til sin familie, som han ikke aner, hvornår han ser igen.

Im Nielsen-sagen

Mens Emma og hendes mor er på vej ud af landet, har en anden lille familie i en lignende sag fået lov at blive i landet. Syv-årige Im Nielsen og hendes mor blev søndag sendt ud af landet. De stod til udvisning, efter Im Nielsens stedfar døde, og man vurderede, at Im Nielsen og hendes mor havde et større tilknytningsforhold til Thailand.

Onsdag aften valgte regeringen og et flertal af folketingets partier dog at ændre lovgivningen, så udlændinge hvis ægtefælle dør, ikke udvises af Danmark, så længe at pågældende udlænding har 'gjort en indsats for at integrere sig'. Dermed kan Im Nielsen og hendes mor altså vende tilbage til Danmark, men det hjælper ikke et-årige Emma, der stadig står til udvisning, selv om hun har en dansk far og er født på Bornholm.

Om Emmas far, Benny Kristian Andersen, får sin familie at se igen vides ikke.

Hvad mener du om, at Im får lov at blive, mens Emma tvinges ud af landet? Deltag i debatten på BTs Facebook-side HER