Det konservative folketingsmedlem Charlotte Dyremose er privat gift med ekstremisten Jacob Bræstrup, som er spindoktor for Venstres Søren Pind på Københavns Rådhus.

Dermed har Jacob Bræstrup både privat og på arbejde stor indflydelse på centrale danske politikere.

B.T. har tidligere beskrevet, hvilke ekstreme synspunkter Jacob Bræstrup er i besiddelse af. Som ultraliberalist mener han, at staten og demokratiet bør nedlægges, skat afskaffes, enhver form for offentlig læge- og hospitalshjælp afskaffes, og fattige, som ikke kan klare sig selv, må nødvendigvis sulte ihjel, hvis ingen private vil hjælpe dem.

En mand med disse holdninger var åbenbart så uimodståelig, at Charlotte Dyremose blev gift med ham 14. juli 2001.

Men kigger man nærmere på Charlotte Dyremoses personlige forbindelser, er det måske alligevel ikke så underligt. Så opdager man nemlig, at hun er endda særdeles tæt knyttet til den yderste højrefløj i Danmark.

Én af hendes bedste venner og tidligere studiekammerat fra Københavns Universitet er Pernille Johansson. Denne Pernille Johansson har skrevet flere artikler på www.liberator.dk og for det liberalistiske tidsskrift »Libertas«, hvor hun også er ansat som sekretær.

Charlotte Dyremose og Pernille Johansson skrev flere opgaver sammen på universitetet og har også siden sammen skrevet flere kronikker, som er offentliggjort i danske aviser.

Venner på begge fløje
Men Charlotte Dyremose er endnu tættere knyttet til »Libertas«. Af flere artikler i tidsskriftet fremgår det nemlig, at de er redigeret af Charlotte Dyremose.

I »Libertas«' præsidium sidder også Charlotte Dyremoses mand, Jacob Wimpffen Bræstrup, og faderen Henning Dyremoses nærmeste medarbejder i TDC, Nikolaj Gammeltoft.

»Det er rigtigt, at jeg har nogle meget liberalistiske venner, men jeg har også venner, der er meget socialistiske.

Derhjemme har jeg da også nogle fremragende diskussioner med min mand, fordi vi er så rygende uenige,« siger Charlotte Dyremose.

Har du nogen sinde ladet dig inspirere politisk af din mand?

»Jeg har altid været konservativ i min grundholdning, og det har Jacob ikke rykket ved, selvom jeg har kendt ham i syv år.«

Over for B.T. hævder Jacob Bræstrup, at hans personlige holdninger heller ikke påvirker hans arbejde som spindoktor for Søren Pind. Men det harmonerer dårligt med, at Bræstrup er medlem af bestyrelsen i Den Danske Skatteborgerforening, som arbejder for lavere skat. På forsiden af foreningens hjemmeside står der nemlig:

»Vi er ikke nogen skattenægterforening, men øver målrettet indflydelse på politikere og myndigheder.«

pap@bt.dk