Lyt til artiklen

Jesper og Alexa Bruun Rasmussen forlader det historiske auktionshus Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Siden 1948 har auktionshuset ellers i tre generationer været repræsenteret af familien, siden det blev grundlagt af Arne Bruun Rasmussen.

Sidenhen overtog Jesper Bruun Rasmussen, og i marts 2022 solgte familien virksomheden til det internationale firma Bonhams.

»Salget af vores familiefirma til det internationalt funderede Bonhams er det væsentligste hammerslag, jeg har lagt. Mest af alt for at sørge for, at Bruun Rasmussen Kunstauktioner bliver løftet ind i en international og konkurrencedygtig sammenhæng, fordi det var det, der skulle til nu,« udtaler den 80-årige auktionarius i en pressemeddelelse.

»Jeg har været i firmaet, siden jeg var 19 og frem til denne overdragelse, og med mit 60-års jubilæum bag mig, med tre skønne børnebørn og en masse kunstoplevelser, jeg stadig har til gode, vil jeg glæde mig til at gå på museum, se og nyde kunsten uden at skulle svinge hammeren, i den forvisning at mit sidste hammerslag til Bonhams har sikret husets fremtid. Første, anden og tredje gang; tak for denne gang.«

Samtidig siger også hans datter, Alexa Bruun Rasmussen, Danmarks eneste kvindelige auktionarius, farvel til auktionshuset.

»For mig er tidspunktet rigtigt med et sceneskift. Firmaets og de ansattes fremtid er sikret, og med de forskellige ændringer, der følger med flytningen til Lyngby, så er det nu, jeg vil rette mit fokus på andre ting,« udtaler hun.

»Blandt andet er jeg stolt over at svinge min farfars ikoniske hammer til fordel for velgørenhed, fordi det er væsentligt for mig at gøre en forskel. Derudover vil jeg samle gode folk på kryds og tværs af brancher, som kan få glæde af hinanden, dygtiggøre mig, og være til stede for det, der står mit hjerte nært. Jeg glæder mig til et nyt kapitel.«

Stoppet kommer knap et halvt år efter, at Alexa Bruun Rasmussens bror, Frederik Bruun Rasmussen, også forlod familiedynastiet, da han efter 31 år i auktionshuset og salget til Bonhams havde 'taget beslutningen om, at tiden var inde til at prøve kræfter med noget andet', som det lød i pressemeddelelsen.

Den 6. marts 2023 vil Jesper og Alexa Bruun Rasmussen stå på podiet for sidste gang i Bredgade 33.