En voldsom ulykke har ramt Roskilde Festivalen, efter en kvinde er faldet ned fra svævebane-tårnet på Roskilde Festivalens campingplads.

En omkring 35-årig kvinde er død efter et fald fra Roskilde Festivalens svævebane-tårn. Ifølge et øjenvidne var kvinden død på stedet, selvom hun fik lægehjælp stort set med det samme. Selvsamme vidne forklarer, at ingen kunne nå at gøre noget.

Kvinden - angiveligt påvirket - havde været oppe i Sky Bar, der er i toppen af svævebanens tårn, der rejser sig 31 meter. Kvinden, der var nøgen og angiveligt påvirket, stod øverst på trappen til svævebanen og dansede. Ifølge vidnet - kastede kun sig ind mod et net, der skulle holde mennesker fra lige præcis at vælte ud.

- Der var ingen som kunne nå at gribe hende, de råbte bare 'NO, NO, NO!', forklarer vidnet.

Da kvinden kastede sig ud, blev en anden pige ramt af nogle træ-brædder, der røg med. Hun er udenfor livsfare.

Svævebanen, som har været lukket i flere dage på grund af vind, ligger i toppen af tårnet, men faldet skulle ikke være sket fra toppen af det 31 meter høje tårn. Ifølge en medarbejder ved svævebanen, er ulykken sket et sted mellem svævebanen, og en bar der også ligger deroppe.

Roskilde politi bekræfter, at en pige er død og en anden såret.

Den unge kvinde, som er død, lå bag et hvidt forhæng, som politi og redningsfolk har opstillet. Der står en masse mennesker i chok udenfor, forklarer B.T.'s udsendte på stedet.

- Vi efterforsker nu, om der er tale om en grov overtrædelse af arbejdsmiljø eller ren uansvarlighed, forklarer vagthavende.

Øjenvidner til ulykken bliver i disse minutter samlet, for at få krisehjælp og få ro. Ifølge B.T.'s reporter på stedet, er der tale om nogle piger, der især er meget påvirket af det voldsomme syn.

Ved du noget? Skriv til 1929@bt.dk.

Tuborgs marketingchef Peter Merlung Giacamello bekræfter over for bt.dk, at der har været en ulykke.

- Jeg kan bekræfte, at vi har haft en ulykke, men jeg ved ikke noget endnu, siger han.

Roskilde Festivalen bekræfter ligeledes, men henviser til politiet.

Politiet beder kvinder mellem 20 og 30 på Roskilde Festival om at sende okay-sms til bekymrede familier.

I begyndelsen troet politiet, at den dræbte var omkring 25 år. Det er nu rettet til omkring 35 år.

Ved du noget? Skriv til 1929@bt.dk.

Bt.dk følger sagen...