____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>bt.dk og Spotify har bedt en række danske kunstnere om at sammensætte en playliste med lyden af sommer. Du kan lytte til den i bunden af denne artikel, eller du kan lytte til den i de lune, lyse sommeraftener.

I denne uge er sommerens playliste præsenteret af The Mountains ved forsanger Michael Møller:

Hvordan lyder sommeren i år?

Sommeren har noget nostalgisk over sig. Selvom den ikke altid er varm, mindes vi de varme dage. Sommeren lyder også af det samme hvert år, selvom der kommer nye sange til listen: Den er sådan en blanding af livlig og uptempo og lykkeligt tilbagelænet. Sangene i denne playliste er fra forskellige epoker, men befinder sig alle enten i det varme, dovne og tilbagelænede hjørne, eller i det glade, løsslupne livsglade. Beach Boys er selvfølgelig svagt overrepræsenteret, fordi de ganske enkelt emmer af sommer som ingen andre.

Hvad er det bedste all time sommerhit?

Min personlige yndling er Brian Eno og John Cale's "Spinning Away" - som dog endnu ikke findes på Spotify. De to legendariske figurer har lavet en plade sammen. Den er en lidt blandet oplevelse, men Spinning Away lyder bare af diset sol over bjergene.

Hvad skal I lave i sommer?

Vi giver os til at øve op til efterårets koncerter. Vi har jo indtil nu mest været et studieband, men skal til at udforske hvilket liveband, vi er. Derudover skal jeg mestendels bare slappe af og lave lidt ny musik.

Hvor kan man støde på jer i løbet af sommeren?

Som band støder man næppe på os andre steder end radio og internet. Men vi er sikkert at finde på gaderne i enten København eller Berlin.

Hvad er dit bedste sommerminde?

Mit bedste sommerminde er reelt den første gang jeg interrailede alene i 2001, mestendels i Spanien. Der var noget vildt magisk over at være tavs i dagevis og bare vandre rundt i forskellige spanske byer med musik i ørene. Det var sådan en underlig følelse af frihed, som jeg aldrig havde oplevet før. Kombineret med et hav af vilde oplevelser, fra museer og alenlange drukture med nyvundne hostelkammerater.

Hvad er dit dårligste sommerminde?

Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om et. De dårlige ting sker af uransagelige årsager altid om vinteren.