Festivalen SYD FOR SOLEN har sikret sig endnu et verdensnavn til musikprogrammet.

Indierockbandet The National er nyt hovednavn på festivalen, der løber af stablen 10.-12. juni næste år. Det amerikanske rockband går på scenen lørdag 11. juni.

The National er et velkendt navn på den danske festivalscene og har flere gange braget deres melankolske rock ud over scenerne på NorthSide, Roskilde Festival og festivalen Haven på Refshaleøen, som de selv var med til at arrangere.

Lørdag får den nye frederiksbergske festival, der finder sted i Søndermarken, også besøg af amerikanske Sharon Van Etten, engelske Anna Calvi samt danske eee gee.

Amerikanske Sharon Van Etten er nyt navn på SYD FOR SOLEN-plakaten. Foto: SYD FOR SOLEN.
Amerikanske Sharon Van Etten er nyt navn på SYD FOR SOLEN-plakaten. Foto: SYD FOR SOLEN.
Vis mere

Dermed står anden dag på SYD FOR SOLEN foreløbig i Indiens tegn.

Festivalarrangørerne har været modsatrettede i deres formuleringer om ambitionerne for musikprogrammet. I starten af november var udmeldingen fra arrangørerne, at man ikke gik efter at dedikere hver festivaldag til en bestemt musikalsk genre.

Men nu har piben fået en anden lyd.

»Hver dag har et hovednavn og en perlerække af relaterede kunstnere, der bevæger sig inden for samme genre. Lørdag på festivalen vil man virkelig kunne mærke sammenhængen mellem de flotte omgivelser og den stemningsfulde musik. Det bliver stor kunst i historiske rammer på en forhåbentlig fantastisk junidag,« siger Nikolaj Thorenfeldt, CEO i Smash!Bang!Pow!, der står bag SYD FOR SOLEN, i en pressemeddelelse.

SYD FOR SOLEN løber af stablen til juni. Foto: smash!bang!pow!
SYD FOR SOLEN løber af stablen til juni. Foto: smash!bang!pow!
Vis mere

Prisen for en billet er 650 kroner pr. dag. Det endnu ikke oplyst, om der bliver mulighed for at købe tredages billetter.

Dermed lægger SYD FOR SOLEN sig i samme prisleje, som nogle af de største danske tredages festivaler NorthSide, Tinderbox og Copenhell.

Ifølge arrangørerne kan man godt tillade sig at forvente, at den nye festival kan måle sig med de eksisterende mastodonter.

»Man kan forvente den samme kvalitet både musikalsk og i forhold til rammerne. Rammerne kan man måske endda forvente en lille smule mere af,« sagde Nikolaj Thorenfeldt til B.T. tidligere på måneden.

Fredagens hovednavn på SYD FOR SOLEN er den tidligere Oasis-forsanger Liam Gallagher og hans soloprojekt.

Andre læser også