Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

'Jeg er her stadig - men alligevel er jeg forsvundet.'

I en rørende sidste single fra en lang musiker-karriere sætter country-stjernen Glen Campbell ord på, hvordan det er at leve med demens-sygdommen Alzheimers. Sangeren er kendt for country-klassikere som Rhinestone Cowboy og Wichita Lineman.

De sidste seks måneder har han været indlagt på et særligt behandlingshjem, skriver Daily Mail, da han har været for behandlingskrævende til, at familien har kunnet passe ham. Alligevel er det lykkedes den 78-årige stjerne at komme i studiet én sidste gang.

Se og hør hele hans rørende sang i videoen herover.

Multikunstneren har ellers ikke udgivet noget siden 2011 - samme år, hvor han fik stillet diagnosen. Dengang foregreb han begivenhedernes gang i titelsangen på hans album nummer 61, "Ghost on the Canvas", der åbner med ordene: "Jeg kender et sted mellem liv og død". Se hele sangen her:

For bare en måned siden udkom det danske band Spinning Wheels også med en sang, der handler om at være ramt af demens. Sangen, der er lavet i samarbejde med Søs Fenger og Alzheimerforeningen, er skrevet af Spinning Wheels forsanger Morten Deleuran og handler om, hvordan han langsomt mistede sin morfar. Den kan du høre her:

Fakta om Alzheimers
- Resulterer i svigtende hjernefunktion og demens. Det viser sig først og fremmest ved dårlig hukommelse og nedsat evne til at fungere i hverdagen.
- Kommer ofte snigende over måneder og halve år. Rammer fortrinsvis ældre, men yngre kan også rammes.
- Efter 7-10 år ender  det med døden.
- Den hyppigste årsag til demens.
- I Danmark er der cirka 55.000 mennesker, der har Alzheimers sygdom.

Kilde: Netdoktor

Andre læser også