Lyt til artiklen

Den forsvarende verdensmester i den østjyske disciplin issparkning fik sig en gevaldig øretæve lørdag kort efter middag, da 26årige Claus Mortensen sparkede sig direkte forbi alle andre og til en førsteplads i dagens issparkningskonkurrence på Danmarks Smukkeste Festival.

Sejren er spektakulær fordi Claus Mortensen er et fuldstændig ubeskrevet blad i issparkningsverdenen. Faktisk berørte hans nøgne fod for første gang en liter vanilleis så sent som fredag, altså blot et døgn inden han kunne konstatere at vejen nu går direkte imod deltagelse i verdensmesterskabet i issparkning, som afholdes i Århus den 5. september.

Indtil da lover Claus Mortensen at træne i hvert fald lidt. Om ikke andet så ved at drikke Blå Thor, som han afslører som den væsentligste årsag til dagens sejr.

'Det er en oplevelse at være her og det er fantastisk at få lov til at stille op sammen med den forsvarende verdensmester,' siger Claus Mortensen, som også lige når at sende en tak til verdens producenter af kvalitetsvanilleis, som den, der sparkes til. Claus vurderer, at den må have kostet omkring 11 kroner literen.