____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Da Conchita Wurst i aftes blev udråbt som vinder af Det internationale Melodi Grand Prix, var det en stor sejr for Østrig, som ellers skal helt tilbage til 1966 for at finde den seneste sejr.

Det var selvfølgelig også en sejr for bøssemiljøet, at en drag queen blev valgt som vinder - og for Conchita personligt var det helt utroligt. Hun brød sammen i glædestårer, da det allerede forholdsvist tidligt i afstemningsproceduren stod klart, hvor det bar hen ad.Men det er nu ikke første gang, Conchita står i rampelysets skær som topplaceret i en sangkonkurrence. Hun blev nummer to i det østrigske talentshow Die Grosse Chance, og da hun året efter deltog i det østrigske grandprix, blev det ligeledes til en andenplads.

Det var på baggrund af denne placering, det statslige østrigske tv-selskab ORF håndplukkede hende til at repræsentere Østrig i København i år. Og det gik jo meget godt.Når Conchita Wurst tager kjole og makeup af, er hun en mand ved navn Thomas Neuwirth.Og han er heller ikke uvant med at stå i rampelys. Som helt ung var han en del af boybandet Jetzt Anders!, hvor han sammen med de øvrige bandmedlemmer Johnny, Martin og Falco sang sig ind i de østrigske ungpigehjerter.

Men det var altså som drag queen, han fik sit store gennembrud, og sangen, Conchita vandt med i går, handler jo også om forvandling, trandformation - og om at genopstå som et andet menneske.