Et københavnsk VVS-firma vil i morgen, tirsdag, senest kl. 15.01 stævne projektselskabet ESC-2014 aps (HCC), der står bag grandprix-projektet på Amager.

Medmindre selskabet tirsdag betaler sin gæld på 4,7 mio.kr. Ifølge HCC er VVS-fimaets krav urimelige. Derfor er der ikke betalt.

Ifølge et fortroligt notat fra Region Hovedstaden er udgifterne til Det Internationale Melodi Grand Prix eksploderet på det seneste. Ifølge notatet, som i går blev refereret i MetroExpress er budgettet overskredet med mindst 22,8 mio. kr. i forhold til det i forvejen forhøjede budget, der var sat af til afholdelsen af det store show.

HCC vandt entreprisen på Refshaleøen-projektet ved en udbudsrunde i juni 2013. VVS-firmaet John A. Hansen A/S er ét af de firmaer, der sidder i klemme som følge af projektselskabets dårlige økonomi. Firmaet blev hyret af HCC i forbindelse renoveringen af B&W Hallerne, men mangler stadig at få betaling for en del af deres arbejde.

Firmaet udførte VVS-arbejder så som kloak-varme-og vand samt en del vicevært-job. Jim Ladekarl, der er entreprisechef for John A. Hansen A/S bekræfter, at de mangler at få udbetalt et større millionbeløb.

- Det er rigtigt. De skylder os 4.733.000 kr. for at være helt præcis, siger Jim Ladekarl til BT, og tilføjer, at der ikke var samarbejdsvanskeligheder i starten.

- Vi har arbejdet derude siden uge 3 i januar. Efterfølgende har vi hver uge har fremsendt en faktura til HCC, som de har betalt - lige indtil uge 13, hvor de pludselig nægtede at betale, siger Jim Ladekarl, der sidst har været i kontakt med HCC onsdag den 23. april.

Den dag bad HCC Ladekarl og hans firma om forlade pladsen. Siden har John A. Hansen A/S ikke arbejdet på Refshaleøen. Siden har John A. Hansen A/S’ advokat forgæves forsøgt at etablere kontakt til HCC.

Mandag den 28. april gav John A. Hansen HCC en deadline for indbetalingen af deres gæld. Den deadline ligger i morgen klokken 15.

- Hvis vi ikke har fået restbeløbet i morgen senest klokken 15, så bliver de stævnet og forsøgt erklæret konkurs klokken 15.01, lyder den kontante udmelding fra Jim Ladekarl.

Ifølge HCCs talsmand Emil Spangensberg er der en god grund til, at pengene ikke er betalt.

- Host City Copenhagen og DR betaler naturligvis et hvert berettiget krav for udført arbejde på Eurovisionprojektet. Host City Copenhagen kan dog bekræfte, at der foreligger en tvist med den pågældende entreprenør, der har rejst krav, der er åbenlyst urimelige og imod aftale. Selskabet beklager, at entreprenøren ikke har villet indgå i dialog og har derfor anmodet om uvildig vurdering i sagen, siger Spangensberg til BT.

Det nævnte notat er tirsdag til behandling i Region Hovedstaden. I notatet åbner man for en eventuelt voldgiftssag, hvor Region, Kommune og Wonderful Copenhagen sagsøger DR eller omvendt for 10-12 mio. kr.

DR har måtte låne HCC 10-12 mio. kr. for at dække en del af gælden.

- Det fremgår af omtalen af notatet, at de 10 - 12 mio, som DR har lånt HCC, blandt andet er tænkt anvendt til dækning af udgifter til kloakarbejde. Man kunne måske forestille sig, at det gælder John A. Hansen, siger medlem af regionsrådet Mette Abildgaard, K. Hun tilføjer, at hun går ud fra, at alle med økonomiske mellemværender i HCC får dem dækket.

DR forsikrer, at Melodi Grand Prix vil blive afholdt, selvom det skulle ende med sag mellem VVS-firmaet og HCC.

- DR kommenterer ikke på sager mellem HCC og deres leverandører. Vi er nu omkring et døgn fra show-start og vi kan garantere, at vi naturligvis kommer til at producere et fuldstændig fabelagtigt show, siger økonomidirektør Martin Præstegaard til BT.