Danmarks Radio har nu udpeget den person, der skal være ansvarlig for det internationale grand prix næste år.

Det bliver den 47-årige Pernille Gaardbo, der har været ansat i DR i 17 år. De seneste 12 år har hun været chef for blandt andet DR Medieservice, der er DRs største produktionsafdeling med 220 ansatte. Hun er uddannet tv-producer og var med til at starte DR2 op.

Det er heller ikke første gang, at Pernille Gaardbo, der er gift med tv-værten Jens Gaardbo og er fastnyhedsvært hos konkurrenterne på TV2 News, står i spidsen for planlægningen af et stort underholdningsshow. Hun har tidligere haft det overordnede ansvar for den tekniske gennemførelse af P3 Guld, det danske melodi grand prix og ikke mindst X Factor.

I en pressemeddelelse siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn:

- Med valget af Pernille Gaardbo får vi en person, der både har den ledelsesmæssige erfaring, der er nødvendig for at kunne varetage en opgave af dette omfang, og den tekniske indsigt i en så stor tv-produktion, som Det Europæiske Melodi Grand Prix er. Det er en kombination, der er god brug for, og med Pernille Gaardbos lange erfaring i DR får vi en person, der er solidt klædt på til at påtage sig opgaven.

Selv siger Pernille Gaardbo i samme pressemeddelse:

-  At skulle arrangere Det Europæiske Melodi Grand Prix i Danmark er realiseringen af den ultimative drøm for en med min baggrund. I DR har vi aldrig været mere klar end nu til at påtage os sådan en opgave. Vi har arbejdet systematisk med at optimere vores produktion gennem de seneste par år, så vi er fuldt ud gearede til at varetage en produktion af det enorme omfang, som Det Europæiske Melodi Grand Prix er.

Hun påpeger desuden i pressemeddelelsen, at det er vigtigt, at DR hurtigt kommer i gang med planlægningen af det store internationale show.

- Det er en omfattende opgave, der både indeholder en eventdel og tre store shows. Så nu skal vi have sat det rigtige hold af folk, som tilsammen dækker de kompetencer, der er brug for, siger Pernille Gaardbo.

Også underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme, får en vigtig opgave i planlægningen og ikke mindst gennemførelsen af næste år show. Det samme gør chef i DR Event Søren Therkelsen. De har begge været med til at tilrettelægge store underholdningsshows i DR, blandt andet Dansk Grand Prix. Jan Lagermand Lundme bliver ansvarlig for indhold, mens Søren Therkelsen skal stå for relationen til samarbejdspartnere.