Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det var en vred Kurt Thorsen, der torsdag blev anholdt i restaurant Grøften i Tivoli

Finansmanden blev anholdt, fordi han ifølge politiet er udeblevet fra afsoning for den skattedom, han modtog for skattesvig sidste år.

- Der kom to uniformerede politibetjente og antastede ham (Kurt Thorsen, red.). Han havde en taske med og sad og spiste sammen med en anden person i Grøften, da de to betjente bad ham om at følge med, fortæller et øjenvidne til bt.dk.

- Det er endnu et overgreb, sagde Kurt Thorsen ifølge vidnet vredt, da betjentene antastede ham i restauranten. Han så ud til at være ked af det og forarget over at blive hentet på den måde, forklarer øjenvidnet.

Da de to politifolk bad den dømte erhvervsmand om at følge med tog han omgående fat i sin mobiltelefon og begyndte at ringe rundt.

Ifølge vidner stod politifolkene udenfor Grøften sammen med Thorsen i 30-45 minutter, før de begyndte at bevæge sig ud af Tivoli.

Her bar politiet Kurt Thorsens taske for ham.

Dømt for skattesvig

Sagen om Kurt Thorsen startede i juni 2000, hvor han fik seks års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk for flere milliarder kroner i en sag om ferieboliger i Spanien, der blev finansieret med forfalskninger af PFA Pension-direktørens underskrifter.

Under sin afsoning lavede Kurt Thorsen en aftale med en rig udlandsdansker, Finn Harald Simonsen, der betød, at han fik et otte-cifret beløb. Da han ikke havde oplyst Skat om de indtægter, medførte det, at han i 2008 blev sigtet for groft skattesvig. Sagen kørte indtil 2012, hvor han blev idømt tre et halvt års ubetinget fængsel, som han altså skal til at afsone.

Andre læser også