Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Naum Conevski henrettede tilbage i 1984 to unge drenge med nakkeskud på Femøren på Amager Strand. Nu skal han måske sendes hjem til Makedonien.

Siden sin anholdelse i 1984 har han siddet bag lås og slå, men nu kan den sindssyge dobbeltmorder være på vej hjem til Makedonien for at fortsætte sin behandling. Det skriver Ekstra Bladet.

De tre venner Brian John Petersen, 16 år, Dennis Ruben Andersen, 16 år og Enrico Per Nielsen, 20 år, var i forsommeren 1984 taget på en lejrtur på Amager Strand. Midt om natten blev de pludselig vækket af Naum Conevski, der koldblodigt likviderede to af drengene med nakkeskud, mens han også forsøgte at skyde den tredje, Dennis Ruben Andersen, der dog havde held med at stikke af.

Omkring to måneder senere blev Naum Conevski pågrebet af politiet, da han vendte tilbage til Danmark efter en ferie i Jugoslavien.

Året efter - 1985 - dømmes han for mordene på de to drenge, drabsforsøg, to røverier og én voldtægt samt indbrud og tyverier.

Den nu 62-årige sindssyge mand, der har siddet fængslet i 28 år, kan nu være på vej hjem. Det erfarer Ekstra Bladet fra flere kilder tæt på forløbet.

Halvdelen af sit ophold bag tremmer har Naum Conevski tilbragt på den lukkede retspsykiatriske afdeling på Sct. Hans, hvor han også er den dag i dag.

Lægerne vil nu indstille, at Naum Conevski sendes hjem til Makedonien for at fortsætte sin behandling der.

Ekstra Bladet skriver, at den indstilling støttes af rigsadvokaten og en delegation af eksperter, som har været i Makedonien for at kigge nærmere på, hvorvidt det er forsvarligt, at den nu 62-årige mand overføres til behandling i sit hjemland. En behandling for paranoia. 

Skal hjemsendelsen ske, skal det garanteres, at behandlingen fortsætte under samme sikre forhold, som tilfældet er i Danmark.

Ifølge Ekstra Bladet mener politiet, at det er for farligt at sende den sindssyge dobbeltmorder hjem, da han stadig ikke erkender sine forbrydelser, og da hans had til de syv personer, som var nedskrevet på hans dødsliste, stadig eksisterer.

Navnene på dødslisten omfatter blandt andet politiefterforskere og den dengang 16-årige dreng, der så Naum Conevski likvidere sine to venner på Amager Strand, mens han selv slap væk med livet i behold.
 
Det er Justitsministeren, der skal træffe den endelige beslutning om, hvorvidt dobbeltmorderen skal sendes hjem til videre behandling, så han kan være tættere på sin familie.          

Andre læser også