Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Da den sårede 19-årige Ricko fra Brøndby lørdag aften stærkt blødende tog sine sidste åndedrag på gulvet på Høje Taastrup Station ved København, skete det uden selskab fra de venner, han få minutter tidligere havde kæmpet sammen med i et voldsomt masseslagsmål.

Det fortæller den 29-årige sosu-assistent og realitystjerne Rhea de Guzman, der sammen med en veninde ydede førstehjælp til den døende unge mand.

- De var alle sammen stukket af. En del af dem løb lige forbi mig. Folk kastede sig nærmest til side, fordi de havde så travlt med at komme væk. De skreg og råbte, og der var ingen, der havde lyst til at stå i vejen. Jeg er så vred over, at de bare løb deres vej i stedet for at prøve at hjælpe deres ven, siger hun.

Rhea de Guzman kendte ikke den døde 19-årige, men nåede at tale kort med ham, inden han mistede bevidstheden og døde af blodtab fra et stort stiksår i halsen, hvor pulsåren var revet over. Han rystede og var bange, fortæller hun.

Senere vendte tre af den nu afdødes venner tilbage til stationen. Her holdt de sig i baggrunden og skreg og græd, men ingen tilbød at hjælpe fortæller den 29-årige kvinde, der er kendt fra Kanal5s realityserie ’Bypiger søger bonderøve.’

På baggrund af deres snak og sine egne observationer er hun sikker på, at det var et slagsmål mellem to rivaliserende bander, der kostede den ti år yngre mand livet.

- Mens vi gav førstehjælp, kunne jeg høre folk snakke om, at han var en kendt person i bandemiljøet. Og de personer, der flygtede forbi mig, var helt tydeligt en gruppe. Det var otte drenge med indvandrerbaggrund, som alle sammen forsvandt i samme retning. Samtidig var der en anden gruppe, som løb ud af udgangen i den modsatte ende af stationen. Det så jeg ikke selv, men jeg fik det at vide af en bekendt, der holdt lige ved indgangen for at hente os, siger Rhea de Guzman.

To mand er anholdt i sagen, men politiet vil hverken be- eller afkræfte, at det var et bandeopgør, der kostede den 19-årige livet.

Andre læser også