'Vi undersøgte det, men fandt intet'. Sådan siger Nets i dag om den anmeldelse, som en navngiven Se og Hør-fotograf allerede indgav i 2013.

Den tidligere Se og Hør-fotograf Michael Medgyesi gav i januar sidste år Nets tre konkrete datoer for brug af ugebladets kreditkort-kilde. Tre navne på kendte personer som han vidste, ugebladet havde sporet ved hjælp af deres brug af Mastercard på rejser til Monaco, Malta og Schweiz tilbage i 2008-2009, hvor han arbejdede for bladet. Alligevel lykkedes det ikke Nets at finde frem til den såkaldte tys-tys-kilde.

- Vi fik en henvendelse fra en, der mente, at der foregik noget mistænkeligt. Han var ikke helt sikker på, hvor det stammede fra, men der var nogen, der forsynede dem med informationer. Vi bad ham om at vende tilbage med konkrete informationer, og det gjorde han. De informationer tastede vi ind i vores systemer, men der kom intet op, der bekræftede hans mistanke, siger pressemedarbejder ved Nets Ulrik Marschall.

Nets laver 'nogle søgninger' på de tre kendte - Anette Uttenthal, Anni Fønsby og Janni Spies - som anmeldelsen går på. Man kigger efter transaktioner, som de skulle have foretaget på de konkrete datoer. Blandt andet skal de alle have brugt deres Mastercard på bestemte hoteller, som det også fremgår af  anmeldelsen.

- Der var ikke noget galt med de data, han henviste til. Udfra dem kunne vi sagtens slå personerne op. Men vi fandt bare intet. Vi fandt ingen transaktioner.

Fotograf Michael Medgyesi undrer sig i dag over, at Nets ikke tog hans anmeldelse mere alvorligt. Men Nets afviser, at de selv kunne have iværksat undersøgelse eller være gået til politiet.

- Vi tager det selvfølgelig alvorligt, men når der ikke dukker noget op, så kan vi ikke gøre andet end at anbefale ham selv at gå til politiet.

Kunne I selv være gået videre med det og have anmeldt det?
- Vi havde jo ikke noget at anmelde. Vi kunne ikke se noget. Der var ingen bestyrket mistanke.

I stod jo med en mistanke?
- Nej. Den mistanke kunne vi ikke få bekræftet. Vi fik et tip - og vi får tip af og til på forskellige ting - og hvis der ikke er noget, så kan vi ikke rigtigt gå videre med. Hvad skulle vi sige til politiet? Det kunne være ham, der ringede, havde mere information. Han kendte tilsyneladende mere til sagen, end vi gjorde. Vi havde kun systemerne at kigge i.

Så du mener ikke, at I kunne have handlet anderledes på hans henvendelse?
- Nej, det mener jeg ikke.

I dag kan Nets-medarbejderen ikke give en forklaring på, hvorfor Nets intet kunne finde i systemet. Men han henviser blandt andet til, at de tre konkrete datoer for Uttenthal, Fønsby og Spies' rejser ligger tilbage i 2008-2009, og logs over, hvilke ansatte der i de år har slået dem op i systemet, må ifølge loven kun gemmes i 13 måneder.

- Jeg ved ikke, hvorfor der ikke dukker noget op. Men der er lov for, hvor længe vi må gemme data. Når vi taler logs, altså hvem der har været inde og kigge på bestemte personer, så må vi kun gemme oplysninger i 13 måneder.

Så hvis der er foregået noget inden for den periode, så ville I kunne have set det?
- Det er svært at svare ja eller nej til. Vi ville kunne se noget, men jeg kan ikke sige med sikkerhed, hvad vi kunne se. Det er nogle komplicerede systemer. Men det havde været rigtigt rart, hvis der var kommet noget frem. Så kunne vi have gået videre med det.