Stein Bagger på shoppetur i det indre København under en udgang i juni 2011. Hvis Kriminalforsorgen vælger at slå en streg over alle Baggers forseelser, siden han blev dømt, kan han blive prøveløsladt og gå frit i det indre København i juni i år.
Stein Bagger på shoppetur i det indre København under en udgang i juni 2011. Hvis Kriminalforsorgen vælger at slå en streg over alle Baggers forseelser, siden han blev dømt, kan han blive prøveløsladt og gå frit i det indre København i juni i år. Foto: Claus Bech

Stein Bagger kan slippe ud af Statsfængslet i Jyderup om fire måneder.

Hvis Kriminalforsorgen vælger at slå en streg over alt, hvad der er sket, siden Stein Bagger i juni 2009 blev idømt syv års fængsel, vil han kunne prøveløslades fra Statsfængslet i Jyderup, hvor han ifølge BTs oplysninger afsoner sin straf, i juni i år.

- Det kan jeg ikke udtale mig om, siger Lars Erik Siegumfeldt, pressekonsulent i Kriminalforsorgen, til BT.

Erhvervsadvokaten Lars Kjeldsen, der har været forsvarer for Stein Bagger, ønsker heller ikke at sige noget - han vil hverken be- eller afkræfte, at han stadig arbejder for Stein Bagger.

Efter sin spektakulære flugt meldte Stein Bagger sig selv til politiet i Los Angeles, USA, 6. december 2008. Den tid, Bagger har siddet varetægtsfængslet, inden han begyndte at afsone sin dom, tæller med i den samlede afsoningstid, bekræfter kilder overfor BT.

Mange indsatte bliver løsladt på prøve, når to tredjedele af deres straf er afsonet, skriver Kriminalforsorgen på sin egen hjemmeside - og det betyder, at Stein Bagger kan løslades 1. juni. Men flere kilder oplyser, at adgangen til prøveløsladelse efter at have afsonet to tredjedele af straffen er blevet begrænset i de senere år - og i Stein Baggers tilfælde er der flere forhold, der taler direkte imod, at han bliver prøveløsladt allerede til juni i år. I november 2010 blev han idømt yderligere 60 dages fængsel for under udgang at have stjålet et stempel fra en kiropraktor.

Shoppingtur i København

Kriminalforsorgen har været uhyre gavmild med Stein Baggers udgange fra fængslet. I maj 2011 mødte forbløffede pressefolk en storsmilende Stein Bagger, der nikkede pænt - men havde for travlt med at tale i mobiltelefon til at snakke. En måned senere stillede Bagger velvilligt op til fotografering, da BTs fotograf mødte ham under en shoppingtur i Pilestræde i det indre København.

Desuden er Stein Bagger sigtet i en ny sag, hvor han under en virksomhedspraktik i firmaet Dansk-Selfstorage.dk skal have overtrådt loven og ’drevet forretning’ ved at træffe ledelsesbeslutninger og ved at have stået for kontakten til revisor.

Under dæknavnet Steen Bech skal Bagger have skrevet under på revisorerklæringer og haft kontakt til revisoren.

Desuden tør Statsadvokaturen for Økonomisk Kriminalitet ikke udelukke, at pengestrømmen til opmagasineringsfirmaet Dansk-Selfstorage.dk fra Baggers partner Royne Carlssons forbindelser i Malta og Schweiz kan stamme fra svindlen i IT Factory.

200 mio. forsvundet

Stein Bagger er dømt for bedrageri over for IT Factory. Ved firmaets kollaps forsvandt værdier for cirka én mia. kroner, og trods storstilede eftersøgninger i blandt andet Schweiz, Malta og USA, mangler Statsadvokaturen for Økonomisk Kriminalitet og kurator i konkursboet, der bestyrer boet efter IT Factory, stadig at finde cirka 200 mio. kroner.

Stein Bagger må godt arbejde og tjene penge, når han bliver løsladt. Men ved bedrageri-dommen blev han ’indtil videre’ frakendt retten til at drive forretning, ligesom han heller ikke må sidde i bestyrelser eller fonds-bestyrelser. Det betyder, at den del af dommen skal omstødes, hvis Bagger skal til tops igen.

Den nye sag mod Bagger er endnu ikke afsluttet.

KØB BT LØRDAG OG LÆS MERE OM STEIN BAGGER -  ELLER LÆS E-AVISEN HER

- Bagger i dårligt selskab

- Mærker stadig Baggers bedrag

- Bagger kan godt vende tilbage

ER DET OK HVIS STEIN BAGGER BLIVER LØSLADT FØR TID? DELTAG I DEBATTEN HERUNDER.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.