En tidligere formand for forældrebestyrelsen på den skole på Manhattan, hvor en 22-årig dansk mand skulle have krænket 13 børn, tror ikke på anklagerne mod danskeren. - Du er som lærer aldrig alene med børnene, og jeg har svært ved at se, hvordan det skal være foregået. Jeg siger ikke, at det ikke er foregået, men sagen er underlig, siger tidligere formand for forældrebestyrelsen på skolen Nancy Brennan til mediet New York Daily News.

Ifølge anklagerne skulle MT fra den 27. maj til 4. juni have fået ni forskellige børn til at røre ved sine kønsdele. Et tiende offer skulle have fået presset sit hoved mod den 22-åriges kønsdele, mens MT skulle have haft tre børn siddende på sine kønsdele. Det er en fyret græsk kvinde, der har anklaget den 22-årige MT for at have krænket børnene. Efter anklagerne kom frem, undersøgte skolen beskyldningerne og frikendte danskeren.

BT har talt med den 22-årige pædagogstuderendes advokat, den dansk-fødte Jane Fisher-Byrialsen. Hun fortæller, at politiet i New York, ganske normalt for ordensmagten i den amerikanske storby, anholdt den 22-årige den 27.juni for først derefter at begynde efterforskningen af anklagerne. Hvor langt politiet er nået i sagen, ved Jane Fisher-Byrialsen ikke, da anklagemyndigheden, efter amerikansk lov, har ret til at hemmeligholde sagen for den sigtede og dennes advokat. Dansker anholdt for at sex-krænke børn i New York

Advokaten har forsøgt at få MT løsladt mod kaution, men indtil videre uden held. - Da vi forleden var i retten, sov dommeren under halvdelen af retsmødet. Da vi plæderede for løsladelse mod kaution, rejste dommeren sig og gik. Sådan er det i USA, hvor dommerne på det retsniveau, hvor MTs sag er på nuværende tidspunkt, ofte er tidligere anklagere og derfor indspist med anklagemyndigheden

- Det har chokeret de pårørende at opleve, hvordan en amerikansk retssag fungerer, og hvordan man behandler mennesker herover, siger advokaten videre.

MT sidder varetægtsfængslet med mordere, voldsforbrydere og andre kriminelle i fængslet ’The Tombs’ på Manhattan i New York. Ifølge hans advokat forsøger han holde humøret oppe i fængslet. Men anklagen tynger den 22-årige dansker.

- Det er ikke en sjov oplevelse at sidde i et amerikansk fængslet. I næste uge appellerer vi denne uretfærdige situation, at han ikke kan løslades mod kaution, og vores mål lige nu er at få ham løsladt, siger Jane Fisher-Byrialsen.