Den 31-årige socialdemokratiske 2.viceborgmester i Vordingborg, Martin Leider Olsen, blev lørdag bisat fra kalvehave Kirke.

Efter bisættelsen holdt den socialdemokratiske folketingskandidat Peter Hummelgaard Thomsen en mindetale for Martin Leider Olsen.

Her pointerede han, at Martin Leider Olsen, som arbejdede for Peter Hummelgaard Thomsen, da han var formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, var en god og sjov kammerat.

- Han (Martin Leider Olsen, red) var uhyggeligt skarp, sjov og ikke mindst så var han i politik fordi han ville være noget for andre. Han vidste hvor han kom fra, og hvem han var til for. Det var de allersvageste i samfundet som lå ham mest på sinde, og det var også dem der fik ham til at vende hjem til Vordingborg, hvor han stillede op som borgmester, skrev Peter Hummelgaard Thomsen på Facebook efter mindetalen.

Martin Leider forsvandt 17. februar, hvor han efterlod sin bil og mobil efterladt på en parkeringsplads ved Storstrømsbroen, der forbinder Sjælland og Falster. 1.maj blev Martin Leider Olsens lig fundet på en strand på Langeland.

Politiet anser dødsfaldet som følge af tragiske, personlige omstændigheder.

Mange socialdemokraterne har efterfølgende udtrykt deres sorg over den unge politikers død.

Peter Hummelgaard Thomsen brugte et mere end 100 år gammelt digt af Jeppe Aakjær til at indramme Martin Leider Olsens person ved mindetalen:

- Du være de fattiges værner. Du være de riges ris. Da får du ej ordner og stjerner. Blot bævende læbers pris.