Lyt til artiklen

Det var det første skud, René Ørnfeldt nogensinde havde affyret i aktion. Efter 19 år i politiet.

Desværre  Hans Jakob Tønnesen, der netop havde raseret 7-Eleven på Falkoner Alle på Frederiksberg.

- Hvis jeg ikke havde skudt, så var det gået galt, siger René Ørnfeldt, 45, med henvisning til, at den dræbte havde en foldekniv, som han huggede ud mod René Ørnfeldt med den skæbnesvangre dag i juni 2006.

'Skydegale betjente'


Hundeføreren i Københavns Politi sætter nu ansigt på overskrifterne om 'de skydegale betjente', som han og hans makker blev kaldt i medierne i tiden efter drabet. Han har valgt at skrive en bog, hvor han fortæller sin side af sagen, der endte med, at .

Han har ikke haft behov for at finde ud af, hvem den dræbte faktisk var.

- Det ville ikke have ændret noget. Jeg kan ikke lave om på noget. Han var psykisk syg. Hvis han havde været kendt kriminel, så havde han ligesom kendt spillets regler, og det virkede som om, at det gjorde den her person ikke. Han skulle have haft hjælp i stedet for at gå rundt om natten og gå amok i en 7-Eleven, siger han.

Han forstår godt, hvis Hans Jakob Tønnesens familie hader ham.

Vil ikke undskylde

- Jeg så dem på tv, hvor de sagde, at de ikke mente, at min makker og jeg hørte hjemme i politiet, og de mente selvfølgelig, at vi skulle straffes for det her. Og det har jeg fuld forståelse for. Sådan tror jeg også, at jeg selv ville have haft det, hvis det var min bror, der var blevet skudt af politiet.

Ligegyldigt, hvad han så havde lavet, siger René Ørnfeldt, der gerne vil beklage, at det skete. Men ikke undskylde.

- For hvis jeg undskylder, så virker det som om, vi havde handlet forkert, og det synes jeg ikke, vi har gjort, siger han.

Kan du ikke have dårlig samvittighed over, at dit liv fortsætter, mens hans liv er forbi?

- Nej, sådan tænker jeg ikke. Jeg har medlidenhed med de pårørende, ingen tvivl om det. Men valget var ikke mit. Det var hans valg at angribe os. Selvom han måske ikke vidste, hvad der foregik. Men derfor ville jeg alligevel hellere gik min højre arm for at bringe ham tilbage til livet, fastslår han.