Politiet har en klokkeklar plan for Se og Hør-sagen, og der er flere sigtelser på vej, siger efterforskningslederen.

Flere har i denne og sidste uge undret sig over, at Københavns Vestegns Politi først skred til anholdelser, afhøringer og ransagninger, tre uger efter de første afsløringer i Se og Hør-sagen blev bragt. Men politiinspektør og efterforskningsleder Bent Isager-Nielsen afviser, at man kunne have handlet hurtigere i sagen.

- Der er selvfølgelig nogen, der undrer sig og spørger: 'Hvorfor gør I ikke sådan og sådan?', men der er ingen dommer, der giver os kendelser alene på baggrund af, hvad aviser har skrevet. Vi skulle nu engang have et mistankegrundlag først. Vi har rykket inden for retsplejelovens rammer, og vi har faktisk rykket ret hurtigt, siger Bent Isager-Nielsen.

Onsdag i sidste uge ransagede politiet fire steder, hos tidligere Se og Hør-journalist Ken B Rasmussen, der står bag bogen om Se og Hør, hos forlægger Johnny Staun, samt hos den nuværende Se og Hør-journalist Kasper Kopping og hos Aller Media.

En uge senere kom turen til de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, der fik deres hjem på hhv. Frederiksberg og i Gilleleje ransaget. Det skete som led i en nøje plan, som efterforskningslederen ikke vil røbe mere fra.

- Der er behov for, at vi tager ting i bestemt rækkefølge, og der er efterforskningstaktisk gode grunde til, at vi gør, som vi gør, siger han og tilføjer:

- Det kunne også være, vi længe har haft det juridiske grundlag, men af taktiske årsager har ventet.

Torsdag kom det også frem, at politiet har forsøgt at finde Aller Medias udgiverdirektør Per Ingdal, men uden held.

- Der kommer givetvist flere sigtelser, men der venter stadig en langvarig efterforskning. Og hvor og hvornår det sker, melder vi af gode grunde først ud, når det er sket. Nu har vi de centrale aktører på plads. Vi har sigtet tys-tys-kilden, vi har sigtet ledelsen og medarbejdere på Se og Hør, og vi har sigtet Aller koncernen. Det er vigtige milepæle, siger Bent Isager-Nielsen.

Når det er sagt, erkender han, at politiet står over for store udfordringer i Se og Hør-sagen. Ikke mindst fordi ulovlighederne har fundet sted tilbage i 2008-2012.

- Det er en kompliceret sag. Vi er lidt på bagkant, fordi det er foregået for mange år siden. Det er ikke sag, vi kender, før pressen skriver om den. Der er store it-udfordringer, juridiske udfordringer og udfordringer med forældelsesfrister. Men jeg har grund til at tro, at vi alligevel nok skal finde til bunds i det. Jeg synes i hvert fald, at vi har en god sag.

Af samme grund er såvel journalister som forhenværende chefredaktører sigtet for paragraffer i straffeloven, der i skærpende tilfælde giver op til seks års fængsel, således at forældelsesfristen er op til ti år. Bl.a. er de sigtet efter straffelovens såkaldte 'hackerparagraf', for bestikkelse og for videregivelse af forretningshemmeligheder.