Lyt til artiklen
Liget af den dræbte Nikolaj Daniel Dyrner, 28, har efter alt at dømme ligget i den nu anholdte kammerats lejlighed i Lyngby i dagevis, mens både politiet og to af Nikolajs kammerater har været på besøg for at lede efter ham.

Det fortæller Nikolajs far, Lars Dyrner, til bt.dk.

- Mens jeg lørdag middag er hos politiet  i Albertslund for at fortælle om Nikolajs forsvinden og få politiet til at lede efter ham, er to af hans kammerater på besøg hos T. (den nu anholdte og drabssigtede, red.) i hans lejlighed på Lyngby Hovedgade.- Vi har fået at vide, at lejligheden er det sidste sted, som Nikolaj er blevet set, og derfor har to af hans venner fået overtalt T. til at lade dem komme ind i lejligheden. De ville gerne se, om der populært sagt lignede et bombet lokum, hvis der eksempelvis havde været slagsmål. Men det gjorde der ikke, og de gik igen. I dag er de rigtigt kede af, at de ikke kiggede grundigt efter på altanen, siger den dræbtes far.

De to venner ringer til Nikolajs far, mens han er hos politiet i Albertslund, og Lars Dyrner lader deres oplysninger gå videre til politiet. På det tidspunkt har den 27-årige T. ikke af egen drift meldt sig til politiet  som den, der angiveligt sidst har set Nikolaj i live, og de ledende venner må opfordre ham kraftigt til at gøre det.

Samtidig undrer flere af vennerne sig over, at han i modsætning til resten af Nikolajs store omgangskreds ikke deltager i den private eftersøgning efter den forsvundne tømrer og familiefar, selv om han er den sidste, der har set ham. Han undslår sig ifølge Nikolajs venner med forskellige undskyldninger - at han skulle ud at handle og at han skulle hjælpe sin kæreste.- Da vi lørdag eftermiddag kl. 15 er færdige med at snakke med Vestegnens Politi i Albertslund siger en af de civilklædte politifolk, at han synes der er noget mærkeligt ved den lejlighed på Lyngby Hovedgade, og det siger vi ja til. Det er mit indtryk da vi går derfra, at politiet godt kan se, at der er noget ved den lejlighed, der skal undersøges, siger Lars Dyrner.

Siden overgår sagen fra Vestegnens Politi til Nordsjællands Politi, og politiet når da også at være på besøg i lejligheden - dog uden at opdage den dræbte Nikolaj, der formentlig hele tiden har ligget på altanen.

Først tirsdag aften bliver liget fundet - angiveligt efter at politiet har fået et konkret tip om det.

Den 27-årige T., der bor i lejligheden sammen med sin kæreste, vil onsdag middag kl. 13 blive fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Lyngby med krav om varetægtsfængsling.

Han var ifølge Nikalajs familie ikke en egentlig ven til den dræbte, men havde flere gange hjulpet ham med tømrerarbejde via sit eget firma.