'Luk vinduer og døre og bliv inden døre'

Sådan lød en advarsel fra Nordjyllands Politi torsdag eftermiddag efter fundet af et mistænkeligt brev på adressen Granen 7 i Aalborg-forstaden Gistrup. Nu er alarmen afblæst.

Advarslen, som blev udsendt via Twitter klokken 12.45, gjaldt for alle borgere, der bor i en radius af 100 meter fra adressen, hvor brevet - der indeholdt et uidentificeret pulver - blev afleveret.

»Vi tilkaldte hurtigt eksperter for at få fastslået, hvilket pulver der var tale om,« siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov i en pressemeddelelse.

For at myndighederne kunne få ro til at arbejde i området, foretog politiet med det samme afspærring omkring Granen 7 i byen Gistrup, som har omkring 3.500 indbyggere.

Eksperter fra HazMat-enheden fra Beredskabsstyrelsen i Herning blev tilkaldt for at undersøge brevet og dets indhold.

I dialog med ekspertberedskabet vurderede politiet dog, at pulverbrevet på stedet var sikkert indkapslet i en tønde, hvorpå afspærringen kunne ophæves, ligesom advarslerne til borgerne i området nu kan afblæses.

Politiet beklager de gener, at det har givet.

»Men vi tager ingen chancer, når vi modtager sådan en melding. Og derfor tilkaldte vi øjeblikkeligt eksperter for at få fastslået, hvorvidt der var fare på færde for borgerne. Det viste sig ikke at være tilfældet,« siger Anders Uhrskov.

Politiet og ekspertberedskab er i øjeblikket i færd med at undersøge sagen, og politiet efterforsker omstændighederne nærmere.

Det arbejde skal afsluttes, før politiet kan udtale sig yderligere om sagen.

Opdateres...