Lyt til artiklen

Politiet bekræfter overfor bt.dk, at det samlede antal anholdelser er oppe omkring 900 mennesker. Det er den største samlede anholdelse i Danmark. Det endelige tal lyder på 968.

Politiet har ved flere operationer frihedsberøvet i alt 968 mennesker i forbindelse med den store klimademonstration lørdag i København.

Politiets talsmand, Henrik Suhr, siger til bt.dk, at der i alt er anholdt cirka 900 mennesker. Tidligere på aftenen var der meldinger om 6-700 anholdte, men det tal er altså væsentligt større.

- Jeg tror aldrig før, der har været så mange anholdte, siger han.

Alle blev anholdt præventivt, og de fleste er allerede ved at blive løsladt igen fra klimafængslet på Retortvej i Valby, hvor de blev kørt til i busser, efter at have siddet i 'futtog' på Amagerbrogade.

Ved 22-tiden var 150 i øvrigt blevet løsladt igen og kørt til forskellige S-togsstationer.

- Vi underskylder over for de mange demonstranter, der måtte sidde på den kolde asfalt og fryse i flere timer, siger Henrik Suhr, der bekræfter at politiets indsats på det område ikke var godt nok.

Til sidst måtte demonstranterne køres væk i politiets egne vogne, fordi busserne ikke kunne fjerne dem hurtigt nok.

Bt.dk skrev tidligere om en demonstrant, der blev kørt væk i ambulance, efter han angiveligt havde fået et ildebefindende.

Lige nu er en demonstration til fordel for de anholdte demonstranter ved at forme sig i Valby ved Toftegaards Plads, hvor man vil marchere til klimafængslet, men bt.dk's mand på stedet fortæller,  at det kun er omkring 300 mennesker.

De stødte sammen med politibetjentene, mens de gik på Vigerslev Alle, og en person blev anholdt.