Den sidste sigtelse er ikke rejst i Se og Hør-sagen, og ugebladets interne undersøgelse langt fra afsluttet, men bladets tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup arbejder allerede nu på bog og foredrag om sagen.

Han har mistet sit job som politisk kommentator på TV2, fået sit hjem ransaget og er blevet sigtet for medvirken til hacking og bestikkelse med risiko for fængselsstraf, men Anders Fogh Rasmussens tidligere spindoktor har allerede en plan for, hvordan han kan spinde guld på sit livs største møgsag.

Qvortrup forlod sit job som politisk redaktør på TV2, to dage efter BT afslørede, at Se og Hør i hans tid havde overvåget kendte og kongeliges kreditkort-transaktioner via en hemmelig kilde i det nuværende Nets.Men endnu inden sagen er blevet kold, tilbyder den tidligere chefredaktør på sin hjemmeside at holde foredrag om Se og Hør-sagen, under titlen: 'Da fortiden pludselig var i telefonen - om Se og Hør-sagen'. Men da BT ringer ham op for at høre, hvad det skal koste, er svaret kortfattet:

- To flasker rødvin. Mere end to flasker rødvin, kan jeg godt sige.

Hans overvejelser om at turnere med en sag, hvor han selv er sigtet, vil han ikke tale om.

- Jeg har ikke yderligere kommentarer, lyder det fra ham.

Heller ikke til, hvad foredraget præcist går ud på, og om han har fået henvendelser efter opslaget på sin hjemmeside. Dér beskriver han selv foredraget således:

- Om at blive væltet omkuld af en medie-tsunami. En personlig beretning om fra én dag til en anden at se sin professionelle tilværelse vendt på hovedet.

Det er ikke det eneste projekt om Se og Hør-sagen, som den tidligere chefredaktør har i støbeskeen. Qvortrup har desuden indledt et samarbejde med forlaget People's Press om at udgive en bog om sit liv, erfarer BT. Dette ønsker hverken Henrik Qvortrup eller People's Press at kommentere.Og selv om der i dag skal sættes et 'forhenværende' foran titlen 'politisk kommentator', så er Henrik Qvortrup stadig aktiv på det sociale medie Twitter med sine politiske analyser af senest Europa-Parlamentsvalget og Venstres formandskrise.

Det sidste blev han bedt til at tale om i radioprogrammet 'Pressen på P3' dagen efter valget. En beslutning, som DR nu 'lige skal evaluere', som det hedder.

Tidligere tirsdag fortalte bt.dk, at DR har valgt at pille ham ud af en sommerserie på DR2.