En landsdækkende politikontrol, som blev skudt igang mandag, fortsætter med fuld kraft ugen ud i forbindelse med kampagnen 'Kør bil, mens du kører bil'.

Som navnet antyder er fokus bl.a. på, at folk ikke skal sidde og lave alt mulig andet, når de kører rundt på de danske veje. Hos Fyns Politi er den operative leder af færdselsafdelingen, Preben Ingemansen, temmelig forundret over bilisternes opførsel.

- Nu var jeg selv med ude på kontrollerne i går, og det primære problem er, at folk sidder og roder med deres mobiltelefoner. Ja, selv når vi er i gang med at give en bøde for det, så sidder folk og SMS'er videre. Det synes jeg faktisk er lidt tankevækkende, siger han. 

Han oplyser, at der torsdag morgen var registreret 152 sager i forbindelse med kontrolindsatsen. Heraf drejede ca. 100 sager sig om mobilsnak under kørsel. 

- Det er faktisk et rent markant problem, må vi sige, og vi undrer os lidt over, at vi stadig kan blive ved med at skrive så mange for det. Folk virker til at være blevet afhængige af deres telefoner, siger han. 

Kontrolindsatsen fortsætter ugen ud i hele landet, hvorefter Rigspolitiet vil offentliggøre de samlede tal for, hvor mange bilister, der er gået i fælden. En bøde for at tale i håndholdt mobil udløser en bøde på 1.500 kroner.

Du kan læse mere om kampagnen HER.