En kroatisk familie er mistænkt for at stå bag 16 grove hjemmerøverier

Politiet mistænker en kroatisk familie for at stå bag mindst 16 hjemmerøverier gennem halvandet år.

Gennem længere tid har fire politikredse på Sjælland og i Jylland været plaget af hjemmerøverier, som lignende hinanden på flere punkter. Det fik de fire kredse til at slå sig sammen i jagten på gerningsmændene, som man antog var de samme, og natten til mandag kulminerede den langstrakte efterforskning med, at politiet greb en hjemmerøver på fersk gerning i Hvidovre. En anden røver flygtede fra stedet gennem et vindue, men det lykkedes politiet at anholde ham i går. Efterfølgende har Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi anholdt yderligere tre personer, som politiet også knytter til de øvrige hjemmerøverier, der efterforskes i sagen.

I går kom det frem, at de fem anholdte personer, fire mænd på 17, 19, 22 og 47 år og en kvinde på 50 år, alle er en del af den samme kroatiske familie, som opholder sig lovligt i Danmark.

Da de blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster i går, blev de dog foreløbigt kun sigtet for et - men særligt groft - hjemmerøveri, berettede Ekstra Bladet fra retten.

Det nævnte hjemmerøveri blev begået mod en 64-årig fåreavler i Klintholm på Møn 4. november. Her trængte de sigtede personer ind i huset iklædt mørkt tøj og elefanthuer og overfaldt fåreavleren, som de bagbandt, hvorpå de sparkede ham og truede ham til at udlevere et mindre pengebeløb.

De to mænd på henholdsvis 19 og 22 år, som blev anholdt efter hjemmerøveriet i Hvidovre natten til mandag, blev i går også sigtet for det hjemmerøveriet på Møn, men nægtede sig skyldige.

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi siger, at der venter et stort efterforskningsarbejde forude.

»Der er tale om meget grov kriminalitet, når mennesker bliver udsat for røveri i egen bolig. Det er stærkt grænseoverskridende, og det er ofte gået ud over ældre eller svagelige borgere. Gerningsmændenes adfærd har været både truende og voldelig. Derfor er vi yderst tilfredse med, at vi selv i disse for politiet travle tider har formået via et stærkt og konstruktivt samarbejde på tværs af de fire involverede politikredse at slå til mod disse hjemmerøvere,« siger Kim Kliver.

Han forventer, at der også vil blive rejst yderligere sigtelser mod den kroatiske familie, som politiet indtil videre mistænker for at have 16 hjemmerøverier på samvittigheden.