Se og Hør-skandalen får nu kendte til at melde afbud til Billed-Bladets tv-fest på d'Angleterre fredag aften. Aller Medias direktion bliver også væk.

'Hele den danske TV-branche hopper i gallatøjet' skriver ugebladet på sin netavis fredag, men BT erfarer, at bladet har fået en lind strøm af afbud fra de kendte gæster i kølvandet på Se og Hør-skandalen, fordi ugebladet som Se og Hør er en del af Aller-huset.

Når Billed-Bladet uddeler sine årlige tv-priser fredag aften, vil blandt andre TV2-værterne Stephanie Surrugue og Mette Vibe Utzon samt DR's Kåre Quist og Kim Bildsøe Lassen ikke være at finde på den røde løber.

- Selvom Billed-Bladet ikke er involveret i skandalen - og indtil andet er bevist, er fuldstændig uskyldig i den her sag - så må jeg alligevel sige, at min 'shit detektor' fortæller mig, at jeg som journalist i de her dage, hvor ingen ved, hvor det her ender, skal lade være med at gå til et glas og galla-arrangement i Aller-koncernen, siger Mette Vibe Utzon.

Mange af værter på både TV2 og DR er i øjeblikket splittede i spørgsmålet om, hvorvidt de skal dukke op fredag aften til prisuddelingen, der finder sted på Hotel d’Angleterre. Mange vælger som Mette Vibe Utzon at blive hjemme, men andre vælger at komme, fordi der indtil videre ikke er noget link mellem Se og Hør-sagen og Billed-Bladet.

Mette Vibe Utzon har tidligere deltaget i Billed-Bladets tv-fester, særligt fordi der uddeles en dokummentar-pris til kolleger i branchen. Men efter de seneste dage har hun svært ved at se sig selv ’med et champagne-glas i hånden til en Aller-fest’, siger hun.

- Jeg plejer at sige, at det går til et godt formål, og så lægger jeg gerne fjæs til. Men i en tid, hvor jeg skal sidde på News og lave historier om den her sag - det skal jeg f.eks. på søndag - så synes jeg, at det er rigtig svært at stille op til et eller andet festligt arrangement i Aller-regi, siger Mette Vibe Utzon.

Se og Hør derimod har hun i mange år ikke medvirket i.

- Jeg har ikke stillet op til noget i Se og Hør, siden jeg blev gift, og de interviewede mine børn, siger hun.

Også DR's Kåre Quist, der er nomineret til 'Årets mandlige nyhedsvært', har meldt afbud til fredagens fest.

- Jeg har valgt at melde afbud til aftenens fest. Jeg har altid haft et supergodt forhold til Billed-Bladet, både ledelse og de journalister, jeg har talt med, og jeg er taknemmelig for, at bladets læsere har indstillet mig til en pris. Men jeg mener ikke, at timingen - midt i denne alvorlige sag - er til, at jeg deltager, netop som sagen udvikler sig nærmest time for time. Men nu er smokingen da renset og klar til Billed-Bladets fest om et år, siger Kåre Quist.

Kim Bildsøe Lassen kommer heller ikke til festen, når han er færdig med TV Avisen 21.00, bekræfter han over for BT.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Billed-Bladets chefredaktør Annemette Krakau, men i en e-mail skriver Aller Medias pressemand, Kasper Kankelborg:

- Set i lyset af de nuværende påstande mod Se og Hør og den afledte medieopmærksomhed, har direktionen i Aller Media valgt ikke at deltage i Billed-Bladets TV-Guld i respekt for den traditionsrige prisuddeling. Af samme årsag har Se og Hør valgt ikke at dække den røde løber, når gæsterne til gallafesten ankommer.