Vinden tager blidt fat i den grønne gynge, der hænger i haven. Den er tom. Bag ruderne står cykler, møbler og legetøj på gulvet. Inden for går en ung mand rundt og pakker ting ned i det forladte hus ved motorvejen.

- Ingen kommentarer. Det er simpelthen for hårdt, lyder det kortfattet fra ham, da han møder BT i døren i det gule hus. Navnene på postkassen vidner om, at tragediens hovedpersoner bor her.

BT er på besøg i den by, hvor den 58-årige familiefar, der med en kokkekniv overfaldt sine døtre søndag på Rigshospitalet, bor.

Her, ved siden af en vindblæst motorvej, endeløse marker og en benzintank, ligger det hus, der gennem flere år har været hjem for familien, der tæller den 58-årige familiefar, hans kone, der er sidst i 20’erne, og deres to tvillingepiger.

Sød og rar

- Jeg kan ikke forstå det. Det er en sød og rar familie. Han er en meget sympatisk og rar mand, som jeg kender ham, fortæller tidligere nabo, Carina Pedersen til BT. Det er omkring et år siden, hun sidst sludrede med moderen og børnene, da de gyngede på den grønne gynge.

- Det er chokerende. Meget ubehageligt at vide, fortæller hun til BT med henvisning det brutale overfald. Begge pigers tilstand er fortsat kritisk, men stabil. Et stenkast væk bor Annie Lionheart. Hun har flere gange snakket med faderen.

For hende er det uforståeligt.

- Det må have slået klik for ham. Han virkede altid normal, når vi sludrede kort i haven, når jeg gik tur med min hund, fortæller kvinden, der også har modtaget brugte ting af den 58-årige familiefar.

Flere naboer beretter om en familie, der også var tynget. Tynget af datterens nyreproblemer og faderens problemer med hjertet.

Sidstnævnte snakkede han med Anker Pedersen om. Han bestyrer tanken ved siden af det gule hus

- Han har været syg gennem længere tid, fortalte han mig. Ellers hyggesnakkede vi bare om løst og fast. Det er væmmeligt, hvad der er sket, fortæller Anker Pedersen til BT.